Click! Click! Click

Monday, December 31, 2012

My Designer Dress Will Be

Seronok bile tengok leader bergaya dengan fashion designer dress. Yelah tengah sibuk googling fashion designer dress, tibe-tibe ternampak lak dress cantik from blog Maisarah Ibrahim. She is one of the CDM from GLG team under Hanis Haizi. Super awesome bile bace her experience about her dream from child and her dream become true at last. Siape tak nakkan bile impian kita akhirnya jadi kenyataan. 

You can read her story at by click her picture.

Itu baru CDM Mai, belum tengok lagi CDM Hanis Haizi


All Hanis Haizi Dress inspired by all top fashion designer. I have some idea for my next event 
Diamond Night Award on May 2013. 


 Rambang mata nak pilih yang mane satu kan?
 Actually this all just my dream to achieve it and have it one day!


Perasan tak all dresses I choose mostly in pastel color rite? hahaha. Yes, I love pastel color the most. Hope one day it will be mine. Lets achieve it from now. hahaha. I love dreaming ;)

dare to LIVE your DREAMs ???


Let's be part in my team!

Yeah, It's Green Leaders Group

Together Everyone Achieve More 
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com


Photobucket

Handbook 2013

   HEALTH

 🔹Drink plenty of water.☑

 🔹Eat Breakfast like a king,
       Lunch like a prince &
       Dinner like a beggar.☑

 🔹Live with the 3 E's--
     Energy,
         Enthusiasm &
         Empathy.☑

 🔹Make time to pray.☑

 🔹Play more games.☑

 🔹Read more books than you did
       in 2012.☑

 🔹Sit in silence for at least 10
       minutes each day.☑

 🔹Sleep for 7 hours.☑

 🔹Take a 10-30 minutes walk
      daily And while you walk,
      Smile.☑

     ➰➰➰➰➰➰➰➰➰

     PERSONALITY

 🔹Don't over do. Keep your
       limits.☑

 🔹Don't take urself so seriously.
      No one else does.☑

 🔹Don't waste your precious
       energy on gossip.☑

 🔹Dream more while you are
       awake.☑

 🔹Envy is a waste of time. You
      already have all you need.☑

 🔹Forget issues of the past.
      Don't remind your partner with
      his/her mistakes of the past.
      That will ruin your present
      Happiness.☑

 🔹Life is too short to waste time
       hating anyone. Don't hate
       others.☑

 🔹Make peace with your past so
      it won't spoil the present.☑

 🔹No one is in charge of your
       happiness except you.☑

 🔹Smile and laugh more.☑

 🔹You don't have to win every
    argument,Agree to disagree.☑

➰➰➰➰➰➰➰➰➰

SOCIETY

 🔹Call your family often.☑

 🔹Each day give something good
       to others.☑

 🔹Forgive everyone for
       everything.☑

 🔹Spend time with people over
       the age of 70 & under the age
       of 6.☑

 🔹Try to make at least three
       people smile each day.☑

 🔹What other people think of you
       is none of your business.☑

➰➰➰➰➰➰➰➰➰

 LIFE

 🔹Do the right thing!☑

 🔹GOD heals everything.☑

 🔹However good or bad a
       situation is, it will  change.☑

 🔹No matter how you feel,
      Get up,
      Dress up and
      Show up. The best is yet to
      come.☑

 🔹When awake in the morning
       thank GOD for it.☑

 🔹Your Inner most is always
       happy. So, be happy. ☑

      ➰➰➰➰➰➰➰➰➰

        LAST BUT NOT THE LEAST

       Please Forward This To
     Everyone
    Whom You Care
    I Just Did


     Advance
   Happy New Year
  ✨2⃣0⃣1⃣3⃣


Photobucket

Berpantang Dengan Korset Premium Beautiful

Masa pregnant, mesti korang sangat excited untuk sediakan peralatan baby kan. Beli itu beli ini untuk bagi baby selesa. Tapi jangan lupa peralatan ibu untuk berpantang tau. Lazimnya, selepas kehamilan ni otot-otot, sendi, urat akan jadi kembang atas faktor hormon. Penting untuk ibu-ibu memberi perhatian yang lebih ke atas kesihatan dalaman dalam masa berpantang ni.

Biasakan kalau kat Malaysia ni berpantang selama 44 hari. Dalam masa 44 hari ni lah kena jaga makan, bertungku, berurut dan segala bagai tu. Dah jadi kebiasaan bila berpantang je ibu-ibu akan pakai bengkung untuk get back body to figure yang asal . Berpantang ni kena disiplin kalau tak buat sungguh-sunggu memang tak jadi. 

Wanita dalam pantang perlu berbengkung sebab :
Untuk elak perut masuk angin
> Bantu kempiskan perut dan kecutkan rahim yang bengkak
> Kembalikan bentuk badan

PERINGATAN!!!!!

Penggunaan bengkung yang terlampau pendek pon tak sesuai tau. Boleh sebabkan :
> Rahim tertekan ke bawah dan menyebabkan rahim jatuh
> Bengkung yang tak tutup pinggul dan bawah payudara menyebabkan pinggang saja yang ramping tapi punggung dan payudara jatuh

TAPI!!!!!!!

Takkan nak guna bengkung macam orang dulu-dulu yang banyak kena lilit-lilit tuuuuuu!!!!!



1. Tak selesa 
2. Nak kena ada orang tolong kita lilitkan bengkung
3. Panas
4. Susah nak susukan anak
5. Stretchmark tak hilang
6. Luka episiotomy lambat baik sebab badan asyik berpeluh

Bengkung kat bawah ni pulak nampak sempoi kan. Tapi sayang, tak dapat cover sampai bawah pinggul.


So, sebagai alternative saya suggest ibu-ibu berpantang dengan Korset Premium Beautiful.




Premium Beautiful berkebolehan untuk :-
1. Mengempiskan perut
2. Menurunkan berat badan dengan cepat
3. Melangsingkan badan
4. Mengangkat dan menyihatkan rahim dengan lebih cepat
5. Menyembuhkan luka episotomi dengan lebih cepat
6. Mengeluarkan darah-darah kotor dari badan
7. Menghilangkan stretchmark
8. Meningkatkan metabolisma ibu-ibu bersalin
9. Memperbanyakkan pengeluaran susu ibu
10. Lebih selesa
11. Tidak panas
12. Senang dipakai dan dibuka. Takda masalah untuk bergerak.
13. Dan paling penting tak menyakitkan langsung
Korset Premium Beautiful ni waranti seumur hidup tau. Boleh pakai sampai bila-bila.


 Bila tengok gambar pon dah nampak beza structure dan design korset Premium Beautiful berbanding korset yang lain. KorsetPremium Beautiful nampak sangat meyakinkan kan. Boleh pakai masa pantang, masa tak pantang, boleh pakai bila-bila masa sekalipun.

Yang berminat nak dapatkan set Premium Beautiful, boleh sms/call/whatsapp saya di no kat bawah tau. Ada promosi sekarang.



PERCUMA PREMIUM BEAUTIFUL WASH + LACTOLITE

Any order can call or pm me 
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com
 

Photobucket

Monday, December 24, 2012

BIOZONE Food Purifier

PREVENT is better than CURE!!

Ladies & Gentlemen,

May I present to you...

Chicken, like you've never seen before!

Under process of purification to rid of toxins, undigestable fatty acid & any contamination.

View the pictures & video below to see.

Closely, raw chicken..

purification using

BIOZONE Food Purifier

*

*

*


The first few minutes 


You can see foam like substance appearing on top.


Looks like "fats" are on the bubbles... Now it starts to smell bad a little.



This is close to 30mins... 



Look at how much the "bubbles" have accumulated.


We scooped it up. The texture is sticky and gooey 


Wiped it and tried to burn it to see 
if this in actual fact just normal "bubble"?



You judge for yourself. That's just ONE serving of chicken,

"Imagine, if we eat chicken EVERYDAY for the NEXT 10 years, 
how much of that TOXIN is in our body now?!"

Biozone Food Purifier is available for purchase NOW



for more info & details!
Contact me TODAY!


Photobucket

Thursday, December 13, 2012

Sushi Lover

Yes, I'm Sushi Lover since 2 years ago. hehehe. 


Macam mane boley terjebak dengan makanan jepun ni ye? 
Lets I story sikit lah. Cerita nye begini, last semester degree, kononye tetibe je datang semangat nak buat part time job. Even still study lagi ni tapi sajer nak cari duet lebey sebab suke shopping kan. Terutama kalau bab menghabiskan duet kt JONKER WALK. Its once upon time dulu la kan.


*sorry pic dengan farah tak banyak, ni pic mase tea-time final year degree

So, ajak la member kamcing since diploma lagi, Farah pergi la cari keje kosong. Ade la sorang member ni bagitahu dulu die pernah la keje part-time Sushi King. Terkedek-kedek la kitorang ni pergi interview dekat sane. Lepas tu bermula la episode kami sebagai crew servis Sushi King. Memang best sebab lepas abis waktu kerja dapat makan free. hahaha


Okey lets me share ape yang best sangat sushi ni? Entah la mybe citarasa kite tak same, tapi bagi I mybe sebab combination pulut die dengan pelbagai pilihan seafood and sayur. Contohnye Tuna Mayo (tuna + pulut), Tamago (pulut + telur) kanikama (pulut + isi ketam) and banyak la lagi choices. 


Tambah sedap lagi bile kite makan sushi dengan wasabi and kicap manis die. Memang best. For your info, wasabi ni rase die pedas and berangin sikit. Jangan banyak sangat letak wasabi, nanti bergenang lak air mate. hahaha...Nampak sangat terharu dapat makan sushi. hehe


Favourite Sushi aku, Eby Ten (pulut + udang tempura) , Golden Ball (telur) , and Tori Karage (pulut + isi ayam) . Sedappp :p

Tips untuk korang makan sushi : 
korang nak makan, kene la tengok jugak plate warne sushi yang korang amik. Jangan maen makan je. Karang menangis nak bayar nanti. hehe. Sebab, setiap warne plate sushi mewakili harga. Paling murah plate color blue if i'm not mistaken RM 2.00. If korang kaye, takpe je nak makan color pape pun. hehehe


*bulan lepas punyer sushi, tapi bought from sushi noya sebab dekat dengan ofis ;)

Last but not least, hope lepas ni bagi sape yang tak pernah try makan sushi, korang boley cube la. Confirm addicted lepas ni. hehehe..Macam aku lah :)


Let's be part in my team!
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com



Photobucket

Sunday, December 9, 2012

Monday Blues

Yess freaking lazy bile ingat hari esok. huaaaaa malasnye nak keje.


Cute kan ini budak. die pun malas gak. heheheh

MONDAY BLUES

Setiap kali hari Isnin pun memang macam ni. 

Ape yang nak buat ye esok?

* Hope market is up esok. So, boley la contra kan. 
* Hope ade la counter yang boley dibeli. Tak la aku meraban bosan esok.
* Hope adela Encik Radzi datang esok nak tengok will-writing die
* Hope datang la Encik Rasyid esok kate nak open account
* Hope tak la meraban aku nak kene marketing call esok...huaaaa
* Hope boss pun takde kat ofis esok

Hope boley buat my bisness full time very soon. Pray for me ok.
Ok then, nothing to say,

Good Night. 
See you all tomorrow ok ;)



Dont hesitate to know more :)
♥ for consultation or interested to know more about this corset or business ♥
017-9062795
or email : msnadia88@gmail.com



Photobucket

Friday, December 7, 2012

Wishlist for 2013

All praise to Allah year 2012 is almost to the end, and 2013 is coming soon. Thanks to Allah because of His mercy, I still can breath and live normally on the earth. Alhamdulillah.

Today would like to story about 


Yes, lately always come to my mind what is my wishlist for 2013? 

So far, in 2012 I already achieve my dreams. 
* Graduate as a Bachelor Degree in Finance from UiTM 
* Got a stable job so far as Executive at OSKIB. Next year will become RHBIB
* Got my baby, Myvi car from my salary
* Stay with family, also can take care for them
* Have my own business

Even my achievement are not surprise compare with other peoples, but it still convince me to be better for the next next year. Insyallah.

Lets move to my wishlist on 2013 :)

I wish I have BIG INCOME for futures

When I have big income, I will have BIG SAVINGS

I'm pretty sure all of you must dream a HOUSE for your future.

And of course want a lovely VACATION with my family

Send my parent for Menunaikan HAJI di Mekah

I also want to be SOMEBODY rather than nobody that everyone will respect and adore.
Yess, CDM is my target from NOW!
Like HER!

 BRANDED ITEMS also in my dreams now!

Truly, its mybe hard to achieve if you are alone. But, in this business that I join all this is not IMPOSSIBLE to ACHIEVE because we have BIG team. Seriously its PROVEN!


Once you be a CDM, you got your DREAM  CAR. Siapa tak nak kan! Semua nak ;)

Follow your dream.
 Take one step at a time and don’t settle for less,
 Just continue to climb.
 Follow your dream.
 If you stumble, don’t stop and lose sight of your goal
 Press to the top.
 For only on top can we see the whole view,
 Can we see what we’ve done and what we can do;
 Can we then have the vision to seek something new,
 Press on.
 Follow your dream.

YES, I'm really follow my DREAM now.
Let's Together we achieve our dreams in 2013
SURE, you can do it!


Dont hesitate to know more :)
♥ for consultation or interested to know more about this corset or business ♥
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com



Photobucket

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...