Click! Click! Click

Thursday, December 13, 2012

Sushi Lover

Yes, I'm Sushi Lover since 2 years ago. hehehe. 


Macam mane boley terjebak dengan makanan jepun ni ye? 
Lets I story sikit lah. Cerita nye begini, last semester degree, kononye tetibe je datang semangat nak buat part time job. Even still study lagi ni tapi sajer nak cari duet lebey sebab suke shopping kan. Terutama kalau bab menghabiskan duet kt JONKER WALK. Its once upon time dulu la kan.


*sorry pic dengan farah tak banyak, ni pic mase tea-time final year degree

So, ajak la member kamcing since diploma lagi, Farah pergi la cari keje kosong. Ade la sorang member ni bagitahu dulu die pernah la keje part-time Sushi King. Terkedek-kedek la kitorang ni pergi interview dekat sane. Lepas tu bermula la episode kami sebagai crew servis Sushi King. Memang best sebab lepas abis waktu kerja dapat makan free. hahaha


Okey lets me share ape yang best sangat sushi ni? Entah la mybe citarasa kite tak same, tapi bagi I mybe sebab combination pulut die dengan pelbagai pilihan seafood and sayur. Contohnye Tuna Mayo (tuna + pulut), Tamago (pulut + telur) kanikama (pulut + isi ketam) and banyak la lagi choices. 


Tambah sedap lagi bile kite makan sushi dengan wasabi and kicap manis die. Memang best. For your info, wasabi ni rase die pedas and berangin sikit. Jangan banyak sangat letak wasabi, nanti bergenang lak air mate. hahaha...Nampak sangat terharu dapat makan sushi. hehe


Favourite Sushi aku, Eby Ten (pulut + udang tempura) , Golden Ball (telur) , and Tori Karage (pulut + isi ayam) . Sedappp :p

Tips untuk korang makan sushi : 
korang nak makan, kene la tengok jugak plate warne sushi yang korang amik. Jangan maen makan je. Karang menangis nak bayar nanti. hehe. Sebab, setiap warne plate sushi mewakili harga. Paling murah plate color blue if i'm not mistaken RM 2.00. If korang kaye, takpe je nak makan color pape pun. hehehe


*bulan lepas punyer sushi, tapi bought from sushi noya sebab dekat dengan ofis ;)

Last but not least, hope lepas ni bagi sape yang tak pernah try makan sushi, korang boley cube la. Confirm addicted lepas ni. hehehe..Macam aku lah :)


Let's be part in my team!
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com



Photobucket

No comments:

Post a Comment

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...