Click! Click! Click

Sunday, October 6, 2013

Team Building RHB


Hello...lame dah tak menulis blog...Okey just nak share my aktivity last week. So last week my company have team building at Sutra Beach Resort Terengganu. Kitorang semua naik bas pergi sane pukul 4 pagi Sabtu. Aktiviti start pukul 10pagi. Most aktiviti adelah outdoor. Tapi sayang takde aktiviti main air...huhuhu..Tapi semua aktiviti sangatlah penat sebab berjemur tengah panas.
Paling best sekali our group memang sangat-sangat bersemangat dalam semua aktiviti..hahaha. Mula dengan 1. War Cry
2. Golf Ball with Ropes
3. Paper Twin Tower
4. X & Y
5. Pipe Tower
6. etc (sebab xingat da)





Then, malam kitorang enjoy dengan BBQ. Semua prepared by our colleague at terengganu branch.




Then, esoknye aktivity drawing. Part ni paling best, sebab semua pun enjoy tunjuk skill masing2 even tak pandai pun. hahaha. Hasilnye sangat marvellous...












-The End for Team Building East Coast Region 2013-


Photobucket

Friday, July 26, 2013

Salam Ramadhan.

Salam Ramadhan korang. Dah lame tak buat new post. Sebab agak busy sejak berbulan-bulan ni. Aku pun malas nak menaip panjang-pajang kan. Arini pun godek-godek laptop tetibe teringat kat blog aku ni. hehe. Korang sume ok tak puase ni? Alhamdulillah da 18 hari kite berpuase. Nak dekat raye pun da kan. Actually banyak mende nak share dengan korang. Tunggu la nanti aku tulis satu-satu post and upload pictures.


Just nak share last week tetibe mood aku nak pergi berjalan and shopping kan, so pergi la naik KL dengan sahabat aku. Rumah die kat KL, so aku pun tumpang sekali la naik kete die. Tapi aku macam biase stay rumah makcik aku kat Cheras. So aku pergi hari Sabtu petang and balik hari Isnin. Kire amik cuti la Isnin tu sebab memang kitorang planning nak pergi jalan hari Isnin sebab tak busy sangat kann. 


Hari Ahad tu, makcik aku ajak berjalan pergi Alamanda sebab kate die kat sane takde la bz sangat nak compare jalan area KL. betolla gak sebab, jalan jem sume orang nak masuk bandar shoping baju raye. Sampai sane aku sempat la rembat sehelai baju VOIR sebab ade SALE 70%. Sebab aku ingat lagi aku baru tengok baju tu beberape bulan lepas sebab new arrival, so baju tu agak mahal la lagi around RM100++, tapi sekarang aku beli dapat harge RM30++ je. Kire ok la kann. So far, suke Alamanda parkson sebab selalu ade sale and baju-baju die pun kire new la gak compare dengan Sogo. Sogo aku pergi takde pun baju yang aku beli dekat Alamanda and kalau sale pun baju-baju yang design lame. Then, petang tu memule die ajak makan kedai mamak Q-Bistro dekat area rumah die, tetibe die suruh aku call booking Restoran Bora Ombak, tapi aku call dah full, pastu tukar Madam Kwan KLCC, still full gak. Agak frust la di situ. Tetibe die gitau aku makcu dah booking Buffet Ramadhan kat Sunway Putra Hotel (dulu Legend Hotel). Memang mahal la makan kat situ RM88/person. Tapi sebab dapat diskaun jadik la RM76/person. Kitorang makan 4 orang termasuk nenek and cousin aku, Nana. So, kene la makan gaye RM76 kannn. (hancuss diet aku tau). Tapi makanan memang sedap la and puas hati.


So, esoknye hari Isnin tu aku berjalan la dengan kawan aku. Kitorang memang dah plan nak pergi Jalan Tar dulu.Tempat yang paling disukai oleh pempuan.hehehe. Sememang nye panas and dahaga berjalan kat situ. Kat situ aku sempat la rembat 2 helai shawl. Yang pasti murah giler. Aku suggest korang g jalan tar, korang pergi kedai Muaz Textiles. Kat situ shawl design sekarang yang ade lining hitam kat tepi and wide shawl pulak tu korang boley dapat harge RM8.80 je. Biase kat kedai or pasar malam RM15 kann...So aku puas hati la sebab dah dapat kan shawl aku nak...hehehe. Tapi ade banyak la tudung, blouse and ready made baju kurung cotton yang murah-murah. Lepas tu kitorang pergi Sogo jalan-jalan then sambung pulak kat 1 Utama. Kat sane aku sempat rembat 2 helai blouse and lepas tu kitorang siap-siap cop tempat untuk berbuka dekat IKEA. Semangat nak makan metball kan. Ha dekat IKEA ade buat buffet ramadhan jugak. RM50/person. Tapi kitorang tak amik pun yang tu. Makan cam biase je. Yang pasti sampai je sane badan memang dah lembik....hehehe.,,Lepas berbuka, kitorang jalan-jalan jap and terus balik Kuantan. Done shopping.


 Sambung next entry okey ;)
-Wassalam-




Photobucket








Sunday, April 28, 2013

Biozone Important Thing


Copy from Kak Wati,

Before ni memang tak pernah heran dengan barang-barang yang kita masak kat rumah.....

The meats, the chickens,the fish, vegetables and so on.


Tapi bila tahu yang selama hari ni kebanyakan ayam-ayam adalah disuntik untuk cepat membesar dan gebu gitew.....aihhhh...rupanya banyak la pula kesan-kesan buruk yang boleh menyebabkan penyakit.

Ni antara yang Wati tahu,


" Antibiotik terutama tetracycline memang digunakan secara meluas dalam pengeluaran ternakan bagi terapi dan peningkatan berat badan.  Antibiotik stabil sehingga sembilan bulan dan tidak terurai malah akan terkumpul di dalam otot, hati dan kulit. Antibiotik yang terdapat dalam daging ayam mungkin boleh mendatangkan kesan kepada manusia seperti rentan kepada antibiotik serta memberikan kesan karsinogenik (penyebab kanser).  "


 Nampak ayam ni lepas dah basuh macam lulus jer kan tahap kesihatan nya......see next what happen after we purify the chicken.

Jadi untuk menghilangkan segala contaminants yang terkandung dalam chicken ni, 

Wati guna
BIOZONE FOOD PURIFIER


How does BIOZONE work?

 BIOZONE adalah gabungan iaitu BIO dan OZONE.
BIO bermaksud sebatian makanan dan OZONE merupakan (O3). Dengan meletakkan O3 pada sebatian makanan contoh seperti ayam ia akan bertindak sebagai pembuang bahan beracun yang EFEKTIF.


 Cara guna BIOZONE ni sangat simple. Sambungkan tiub, randamkan ayam dalam air, ON kan TIME BUTTON dan BIOZONE terus berfungsi. Then tinggalkan jer sampai masa tamat.


 Toksik yang terhasil dari tindak balas kimia ini boleh memudaratkan kesihatan.


 Bubbling atau buih semakin banyak menunjukkan banyaknya bahan pencemar / toksin.


Dah selesai, boleh angkat bubbling ni guna kayu plastik, dan ia tidak jatuh pun. 
Ni pun dah tunjuk yang buih ni bukan buih biasa.
Semakin digulung semakin melekat.

Untuk uji kesahihan buih ni Wati bakar guna api. 
Maaf yer sebab video tak dapat nak upload .


Inilah hasilnya....macam lemak satay dah tengok. 
Padahal ayam yang Wati guna ni memang dari awal 
Wati dah buang siap-siap kulit ayam.



Taraaaa.........
geli kan....
toksin yang telah dikeluarkan. 
Bayangkan lah jika kita tak ambil kisah,  
rupanya toksin dari bahan makanan ini berada dalam tubuh kita.

BIOZONE ni boleh guna untuk sebarang bahan mentah lain yer..


For further details and nak tengok FREE DEMONSTRATION individually or groups boleh contact :

Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com

Photobucket












Wednesday, April 17, 2013

Premium Beautiful Korset Testimoni

Hye korang, nadia just nak share testimoni from my client after dorang dah pakai Premium Beautiful Korset. Mostly feedback yang dorang bagi PB ni sangat berkesan tak kire la dari segi turunkan berat badan, period pain or slip disk. Betul,  nadia tak tipu korang. tak caye jom tengok testimoni yang dorang bagi okey.






So, korang bile lagi nak try...hehehe. Cepat order if berminat nak try pakai. Korset ni beli untuk seumur hidup je tau, tapi dapat cegah all this problem:


Mahal, tapi berbaloi untuk kesihatan kite. Tambah-tambah lagi untuk korang yang nak kahwin or persediaan untuk berpantang. Bile berpantang, memang elok ade PB ni sebab leceh nak gune yang bengkung lilit-lilit tu. So lebih mudah gunakan PB korset ni. 

PM nadia okey if berminat nak try. Payment by installment setiap bulan pun nadia terima okey
Nadia - 0179062795

 
Photobucket

Monday, March 4, 2013

Annual Dinner 2012

Sorry for late update my dearies. heeee. Actually this event dah lame berlalu, but have no time to update. This Annual Dinner on 1/2/2013 Friday. quite late kann. hee. never mind okey. 


The theme for our dinner is 'Rainbow'. So, almost every staff wear rainbow color. hahaha.


Ops...Terlebey suda

Our MC for that night are my colleague Ms.Ang from Kuantan Branch & Mr.Khoo from Kota Bharu Branch


Jom layan picture at that night. Yang pasti sangat happening sebab semua pun sporting habis.






















Our Bruno Mars, Mr.Maisu





Kota Bharu Branch Performance 'Gangnam Style'


Kemaman Branch Performance. Only singing


Kuala Terengganu Branch Performance 'The Lazy Song'


Kuantan Branch Performance ' Gangnam Style' also





My Boss sing Awie Song. He is fan of Awie.





Second Prize LCD TV


First Prize got RM1000 from UOB 




My Boss and my Head of Dealings Department, Ms.Tai


Cute secretary Sydney, won best dress @ that night











Me too also got prize. End of Annual Dinner 2012.

 
Photobucket

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...