Click! Click! Click

Friday, January 11, 2013

Generate Income Now!

Taken from my leader, Hanis Haizi blog



Yang ni sebagai contoh sahaja pendapatan both hubby and wifey di KL sebanyak RM8000.


Keadaan sekarang dah tak sama macam dulu... everything now is MONEY, MONEY,MONEY....


and petrol makin lama makin naik... groceries kalau dulu RM300 boleh penuh satu trolley...but end up jadi half trolley... Our salary tak naik-naik..


Household macam mana pula? Anak-anak? Especially anak lebih dari sorang... Susu, diapers, medication, insurance, pakaian... and yang dah sekolah pulak lagi lah.. dengan tuition pelbagai..


Nak buat savings? Jauh sekali... kadang2 boleh menyimpan..sometimes not.. cuba check kita punya savings ada tak cecah RM200k... if takde lagi then you should worry.


KAtakan lah kita save RM1000 sebulan pun x12 bulan = RM12,000


nak simpan RM100k kena amik 10 years! and by that time kalau kita sekarang 30 ----> kita jadi 40 tahun. add another 10 years... another kita dah 50 tahun dah baru ada RM240,000


That is way too long!! We could have save MORE masa muda ni! Tapi macam mana nak simpan duit kalau gaji kita pun cukup2 je..


Itu pun KALAU kita dapat save RM1000 a month. Rata-rata yang hanis jumpa... even dah berpangkat Senior Manager susah sangat nak simpan RM1000 a month. Expenses banyak.. makin besar periuk makin besar keraknya.


I tak boleh nak salah kan sesiapa..because kita ikut peredaran zaman and selari dengan kemajuan. Takkan nak duduk rumah.. jimat cermat je kan.. sometimes you need to go out and have some fun.. hang out with friends.


Rumah sekarang, landed property je dekat KL-Selangor are dah RM500k keatas. Kalau yang bergaji rendah ni lagi lah alamatnya flat or apartment sahaja yang mampu.


We all dulu pun datang dari golongan yang sama..Kais bulan makan bulan... nak makan jugak tempat best-best... nak jugak pakai baju cantik2... sama je macam orang lain jugak berkeinginan.


Lagi lah my husband the only one yang bekerja... He was only 25 years old at that time.. i plak masih anak dara sunti gethu umurnyaa.. hihih so imagine income sangat2 kecik.. every month we ended NEGATIVE. Nada!


I'm sure ramai kat luar sana yang bertuah kerja besar, gaji besar, rumah besar and etc.. but maybe dalam 20% je.. the rest falls under this category.


So that's why jugak ini memaksa hanis keluar dari comfort zone to get a BETTER comfort zone.


Alhamdullilah bulan2 i can easily put aside RM50,000... insyaAllah my goals to hit my FIRST MILLION is getting closer! Syukurr!!


If you still keep on wondering... just STOP doing so.. just DUIT! Take action now! And believe me, tindakan saya 2 tahun 1/2 yang lalu telah mengubah hidup saya malahan business partners Hanis yang sedang menuju ke arah financial freedom!!


Kita semua dilahirkan untuk berjaya..kita harus sedar siapa kita.. walau betapa payah jangan putus asa...


NEVER SAY NEVER by Justin Bieber



Mulakan Langkah Anda Sekarang!



Let's be part in my team!

Yeah, It's Green Leaders Group

Together Everyone Achieve More 
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com

Photobucket

Thursday, January 10, 2013

Special Grooming by Tiar Zainal

Today nak sharing about last week Green Leader Activity Day (GLAD). 
A special grooming class held at our GLAM (TTDI) by a Professional Make Up Artist.
Siapa kenal Tiar Zainal?


Mesti ramai dah kenal Tiar Zainal ni kan? Very famous makeup artist , biasa makeup celebrity and dulu pernah keluar tv jugak. 


So, Hanis especially invited him untuk bagi tunjuk ajar kepada all protege, since Grooming is very important when it comes to meeting client. Tak boleh lah muka sememeh je kan, we must always look presentable. 


Dalam class kali ni Tiar Zainal ajar macam mana nak makeup untuk jumpa clients or for business meeting. 


very practical!! Lepas je habis class ramai yang follow steps dia! very easy peasy!!


Tiar Zainal own favourite is Nars, and Mac , Insyaallah lepas ni akan ada lagi second session pulak tapi kali ni more to practical. kira kena buat sendiri. InsyaAllah in February still ade lagi peluang macam ni.


Here, GLAM & Premium Beautiful Business
We are not only learn how to make money in GLG, but we also learn how to improve ourselves
from nothing to fullest. Bertuah kan.
Tambah-tambah lagi bile kite from tak kenal sape-sape pun sebelum ni jadi friends in class dan bertuahnye lagi kita dikelilingi mereka yang berfikiran positif untuk memajukan diri ke arah hidup yang lebih baik.

Jom layan free trip HOLLAND & BELGIUM by CDM Salha Zain


Seronokkan bile dapat pergi trip company, Pergi pulak dengan bisnes partner + five star hotel + semua ditanggung + just bawak duit shopping, confirm bertambah best.
So lepas ni, lets sama-sama kite pergi Shanghai pulak. Boley la korang pulak lawat negara yang Shila Amzah ulang alik selalu lepas menang Asian Wave aritu. hihihi

Lets work out your dream to become true from NOW!


Let's be part in my team!

Yeah, It's Green Leaders Group

Together Everyone Achieve More 
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com

Photobucket

Wednesday, January 9, 2013

Kebaikan Garam Buluh

Mesti ramai tertanya-tanya apa itu Garam Buluh right??

Apakah perbezaan garam buluh dan garam biasa??


Garam dalam Islam
Dalam Hadith Riwayat Al-Baghawiy ada menyebut "Allah telah menurunkan empat keberkatan dari langit ke bumi, besi, api, air dan garam" 
Rasulullah s.a.w pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali makan.
Baginda bersabda "Sesiapa yang memulakan makan dan mengakhirinya dengan memakan secubit garam ALLAH akan hindarkan 330 jenis penyakit, yang paling kurang ialah gila kusta. Yang bakinya diketahui oleh ALLAH sahaja."


Garam dalam Kesihatan
Dibuktikan oleh sains bahawa tabiat ini menambahkan keberkesanan perut untuk menghadam makanan dan menghindarkan perut dari menyerap racun.

Tapi bukan sebarangan garam yang korang leh ambil why kandungan pH dalam garam tu. Sebab darah yang sihat adalah yang mempunyai kandungan pH7.34-7.45. 
Try test ngan kertas pH berapa nilai pH garam yang korang makan?

Mengapa Garam Buluh?


Antara Kebaikan Garam Buluh adalah :

1. Mengawal pH Badan boleh meneutralkan toksin berasid tinggi dengan cepat seperti asid urik, gula dalam darah, kolestrol dan lain-lain kerana ia bersifat alkali (pH 10.5-11.0)

2. Mencegah dan merawat penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.

3. Membaiki masalah sistem penghadaman seperti gastrik, ulser perut, masalah usus, buasir, sembelit dan lain-lain.

4. Mempunyai kesan detoksifikasi, pembunuh kuman, anti keradangan dan meneutralkan logam berat, dengan itu ia amat berkesan untuk keradangan paru-paru, hati, buah pinggang, sendi-sendi, mulut dan perut serta lain-lain.

5. Melegakan masalah alahan, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit. Ia juga boleh menghindarkan masalah badan berbau dan kulat di kaki.

6. Melambatkan proses penuaan, nyanyuk serta mengurangkan penyakit Parkinson atau seneli dementia.

Tapi once bila korang dah ambil jangan risau sekiranya berlaku healing crisis tu bermakna korang ade masalah kesihatan. Sebagai contoh kalau korang minum garam buluh tiba-tiba nak muntah tu bermakna terdapat masalah dengan sistem pencernaan, begitu juga kalau korang banyak sangat kentut after minum garam buluh its mean korang ada masalah dengan usus besar or usus kecil. Oleh itu apa pun healing crisis yang berlaku pergi jumpa doktor untuk maklumat lanjut.


Testimoni Garam Buluh



Berminat untuk rasai sendiri kehebatan Garam Buluh boleh contact saya.

Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com

Photobucket

Tiara Arissa Birthday Party

Setelah sekian lama tak update blog, arini barula berkesempatan nak update. hihihi. Okey forget it. 
So, nak cerita my aktiviti last weekend. Actually takde pergi mane pun last week. Just around Kuantan and stay home. Baikkan saye. So, disebabkan tak kemane-mane, maka saya pun attend la birthday party Ekin's daughter, Tiara Arissa. Mommy Ekin ni kalau bab prepare event or party memang die suke sangat kannn. So, of course la preparation nye pun vavavoomm kan....hihihi


Banner Tiara for birthday. Tema Pocoyo sebab Tiara ni sangat sukekan kartun Pocoyo. Comelllkan!



This invitation card for this event. Mommy Ekin yang bagi dekat Aunty Nadia.
Jom layan picture-picture comell okey ;)



Candy Buffet Ekin, ade marshmallow, chocolate fountain, variety of sweets




Pocoyo goodies waiting for who came.








Dua gadis comell + sorang mommy gojess





We enjoy, even Tiara mengganas. hahaha



 Zatty Zahari @ baby besar bawak balik belon. hahahah


That's all from Tiara's Birthday. Yang penting memang class kan preparation Mommy Ekin 
Pocoyo theme giteww for her Princess Tiara Arissa ;)


Byebye. Khas dari Aunty Nadia.
 

Photobucket

Friday, January 4, 2013

New Year Celebration & Exchange Gift

Just nak share my company New Year Celebration and Exchange Gift we have for Christmas. We all not celebrate for Krismas. But, our bos just nak buat something special kononnye. hahaha. So we all buat 2/1/2013 baru ni. Just makan-makan and exchange gift.





My Bos dengan panjang lebarnye bercakap


Zatty duck face.hahaha



My officemate yang mendengar bos bercakap


Last but not least, Si Owner Blog dengan hadiahnye. hehehe
She is 25 years old in 2013

Photobucket

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...