Click! Click! Click

Friday, January 11, 2013

Generate Income Now!

Taken from my leader, Hanis Haizi blog



Yang ni sebagai contoh sahaja pendapatan both hubby and wifey di KL sebanyak RM8000.


Keadaan sekarang dah tak sama macam dulu... everything now is MONEY, MONEY,MONEY....


and petrol makin lama makin naik... groceries kalau dulu RM300 boleh penuh satu trolley...but end up jadi half trolley... Our salary tak naik-naik..


Household macam mana pula? Anak-anak? Especially anak lebih dari sorang... Susu, diapers, medication, insurance, pakaian... and yang dah sekolah pulak lagi lah.. dengan tuition pelbagai..


Nak buat savings? Jauh sekali... kadang2 boleh menyimpan..sometimes not.. cuba check kita punya savings ada tak cecah RM200k... if takde lagi then you should worry.


KAtakan lah kita save RM1000 sebulan pun x12 bulan = RM12,000


nak simpan RM100k kena amik 10 years! and by that time kalau kita sekarang 30 ----> kita jadi 40 tahun. add another 10 years... another kita dah 50 tahun dah baru ada RM240,000


That is way too long!! We could have save MORE masa muda ni! Tapi macam mana nak simpan duit kalau gaji kita pun cukup2 je..


Itu pun KALAU kita dapat save RM1000 a month. Rata-rata yang hanis jumpa... even dah berpangkat Senior Manager susah sangat nak simpan RM1000 a month. Expenses banyak.. makin besar periuk makin besar keraknya.


I tak boleh nak salah kan sesiapa..because kita ikut peredaran zaman and selari dengan kemajuan. Takkan nak duduk rumah.. jimat cermat je kan.. sometimes you need to go out and have some fun.. hang out with friends.


Rumah sekarang, landed property je dekat KL-Selangor are dah RM500k keatas. Kalau yang bergaji rendah ni lagi lah alamatnya flat or apartment sahaja yang mampu.


We all dulu pun datang dari golongan yang sama..Kais bulan makan bulan... nak makan jugak tempat best-best... nak jugak pakai baju cantik2... sama je macam orang lain jugak berkeinginan.


Lagi lah my husband the only one yang bekerja... He was only 25 years old at that time.. i plak masih anak dara sunti gethu umurnyaa.. hihih so imagine income sangat2 kecik.. every month we ended NEGATIVE. Nada!


I'm sure ramai kat luar sana yang bertuah kerja besar, gaji besar, rumah besar and etc.. but maybe dalam 20% je.. the rest falls under this category.


So that's why jugak ini memaksa hanis keluar dari comfort zone to get a BETTER comfort zone.


Alhamdullilah bulan2 i can easily put aside RM50,000... insyaAllah my goals to hit my FIRST MILLION is getting closer! Syukurr!!


If you still keep on wondering... just STOP doing so.. just DUIT! Take action now! And believe me, tindakan saya 2 tahun 1/2 yang lalu telah mengubah hidup saya malahan business partners Hanis yang sedang menuju ke arah financial freedom!!


Kita semua dilahirkan untuk berjaya..kita harus sedar siapa kita.. walau betapa payah jangan putus asa...


NEVER SAY NEVER by Justin Bieber



Mulakan Langkah Anda Sekarang!



Let's be part in my team!

Yeah, It's Green Leaders Group

Together Everyone Achieve More 
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com

Photobucket

No comments:

Post a Comment

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...