Click! Click! Click

Saturday, February 23, 2013

Day 3: Cihamplas Walk & Paris Van Java


On the 3rd Day, aktiviti bermula dengan breakfast dulu. 


Sebelum pergi amik pic dulu depan hotel.




Then baru bersiap-siap nak pergi Cihamplas Walk. Ape yang ade kat sini ea? Semua ade Otromen, Ironmen, Sun Goku, Batman...Hahaha...Mule-mule dulu pelik gak bile bace blog orang. Ade citer pasal mende-mende ni. Tapi bile sampai sane baru la tahu sebab ape. hahaha. Kelakar je. 

Time ni terlupe nak amik pic sume watak yang ade kat sini..hehehe

Dekat Cihamplas Walk ni ade banyak factory outlets jugak. Tapi yang paling best dekat Cihamplas Mall die. Wah terase macam berjalan dalam taman je. Seriously jatuh cinte dengan deco kat sini. Kedai-kedai die super lovely and creative sangat. Rase macam jalan dekat overseas pun ade gak. Kalau tengok tempat makan die cantik decoration. Sory la Nadia ni memang suke mende-mende yang creative ni. hehehe. So kalau nak bergambar memang best sangat. Kitorang pun bukan shopping sangat. Asyik bergambar je dari pagi sampai ke malam. hahaha. letih dengan camwhore je.








Lepas tu penat kitorang rest sekejap dekat JCO, makan donut comel-comel jap. hehehe


Lepas tu sambung baling jalan-jalan. Dekat dalam Cihamplas ni ade mall name Yogya. Die macam Parkson, Jusco kite la kan. Price pun lebih kurang jer dengan kite. Then, dekat pukul 3 petang dah penat jalan, kitorang makan pulak dekat dalam mall ni. Kitorang makan dekat Restoran The Kiosk. Tempat die unik sebab tempat makan gune buaian. kreatif kan mereka. Comell je.



Lepas makan, kami plan pegi beli tiket keretapi to Jakarta pada hari Sabtu. So kenela beli awal-awal. Kalau train ekonomi price die 45,000 rupiah/ train eksekutif 60,000 rupiah. Kami naik eksekutif. Beza antara ekonomi and exec, ade air-cond and ruang lebih luas. hehehe. Nak beli tiket kene amik number tau. Maju tak? hehehe. Lepas beli tiket, kitorang plan pergi Paris Van Java. Vavavoom kan name die. Ape tu? Paris Van Java ni Mall paling besar dekat Bandung. So korang wajib pergi tau. Kononnyer ade blog yang Nadia bace, Paris Van Java ni macam Pavillion kite la. Okey bile pergi, takde la sangat. Die lebih kurang One Utama la kot. Sebab besar sangat. Yang pasti tempat die unic jugak. hehehe.




Then, dah puas jalan kitorang dinner dekat sini before balik. Order pisang coklat. Kat sini sangat femes pisang coklat kan, sampai ade pisang salai coklat. hehehe









Semua pun muka dah penat time ni. hahaha.tunggu nak balik je.


End for Day 3. Continue with Day 4 later. >,<

Let's be part in my team!

Yeah, It's Green Leaders Group

Together Everyone Achieve More 
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com


Photobucket

Day 2: Jalan Pasar Baru & Jalan Riau

Morning!

Tentatif for second day bermula dengan breakfast di hotel. Macam-macam la breakfast yang ade. Tapi fokus makan nasi goreng je. hehehe. 


Lepas tu kami bersiap-siap untuk shopping di Pasar Baru. Gerak pergi sane dalam pukul 8.30 waktu sane. So kitorang naik angkut nak pergi ke sane. kitorang dalam 8 orang pergi so, kene 20 ribu rupiah.1 angkut. 1 kepale 2500 rupiah la means lebih kurang 0.80 duet kite. 

Us in Angkutan Kota

Al-maklumla name pun perempuan, banyak mende yang dishoppingkan di sane seperti kain sulam, kain telekung, baju, kasut dan etc. Tapi di Pasar Baru barang yang banyak ade kain telekung, sejadah and baju lah. Tapi peringatan bile pergi ke sane, korang mesti serabut dengan orang yang jual air, jual beg and jual keychain. sebab dorang ni akan sentiase follow kite even time kite tengah sibuk nak beli barang. hahaha.


Banyak la mende yang kitorang beli, sampai penat jalan. So dalam around pukul 1 pun kitorang balik.Then, bile nak balik tu time cari angkut, banyak la orang mintak sedekah follow. Dorang siap kelek baby lagi. Tapi ade yang tipu. dorang xkelek baby pun, tapi kelek anak patung. hehehe. macam-macam perangai kan.

Sudah capek Tantenyer

Hasil shopping Pasar Baru ;)

Then, sampai hotel rehat-rehat and solat dulu. Dalam pukul 3.30 kitorang keluar pergi cari makan. Kitorang jalan-jalan sekitar hotel je. Kitorang makan dekat Riung Sari Restoran berdepan dengan The Secret. Restoran ni lebih murah sikit je berbanding D'Palm Sudanese Restoran. 
Tapi enak nyer lebih kurang same je. hehehe.




Area sane ade banyak factory outlets yang best-best. Name jalan kat sini Jalan Riau. Macam The Secret, JessieJames, Heritage, Summit. Tapi,The Secret paling cantik decoration die. Kalau nak tahu, factory outlets kat sini sume cantik-cantik. Boley jadi teruje bile tengok and mestilah camwhoring menjadi aktiviti wajib. hahahaha.










Lepas abis jalan-jalan, kitorang dinner dekat restoran dekat dengan The Summit. Dekat sini makanan die lagi murah berbanding restoran sebelum ni. hehehe. Makanan pun not bad. Patut try tau.


End for Day 2. Continue with Day 3 later. >,<

Let's be part in my team!

Yeah, It's Green Leaders Group

Together Everyone Achieve More 
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com


Photobucket

Thursday, February 14, 2013

Day 1: Bandung Holiday Trip

Hello, I'm back after almost 1 week holiday. Yeah such enjoying holiday because we go with our family. Okey just nak story our trip kali ni. Our Airasia flight for Bandung on 5/2/2013 at 3.40pm. So, around 12pm we dah ade dekat LCCT for check in our luggage and tickets.




So, around 5.40pm our arrival at Bandara Husein Sastranegara Bandung Airport. Airport kat sane sangat kecil dibandingkan dengan airport kite. Imigresen dorang pun lame. Dekat pukul 7pm baru settle urusan pasport. 


So, we terus heading to our hotel. We check in at Grand Serela Hotel. Hotel ni nearby dengan factory outlets, so senang la nak gerak pergi jalan-jalan. Tapi malangnya time kitorang sampai hari hujan lebat. So, tak boley nak jalan-jalan sangat la. Just pergi makan je.



Bilik hotel ni sangat unic and cantik sebab 2 tingkat. So view from atas pun cantik. Ala-ala privacy gitu.


So, lepas kemas-kemas barang kitorang keluar pergi makan. Ingatkan nak jalan-jalan dulu, tapi hujan lebat. Staff hotel suggest kitorang makan dekat restaurant belakang hotel, D'Palm Sudanese Restaurant. Ingatkan restoran bese-bese je, sekali sampai mak aiii macam orang-orang kaye punyer tempat makan je. Tapi makanan kt sini still murah berbanding dengan tempat kite. Tapi dalam banyak-banyak tempat makan kitorang makan, restoran ni la paling mahal. hehehe. Tapi not bad la makanan die still boley accept. Nadia kat sini boley makan nasi goreng je. Makanan tak boley nak terime. huhuhu








End for Day 1. Continue with Day 2 later. >,<

Let's be part in my team!

Yeah, It's Green Leaders Group

Together Everyone Achieve More 
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com

Photobucket

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...