Click! Click! Click

Saturday, February 23, 2013

Day 2: Jalan Pasar Baru & Jalan Riau

Morning!

Tentatif for second day bermula dengan breakfast di hotel. Macam-macam la breakfast yang ade. Tapi fokus makan nasi goreng je. hehehe. 


Lepas tu kami bersiap-siap untuk shopping di Pasar Baru. Gerak pergi sane dalam pukul 8.30 waktu sane. So kitorang naik angkut nak pergi ke sane. kitorang dalam 8 orang pergi so, kene 20 ribu rupiah.1 angkut. 1 kepale 2500 rupiah la means lebih kurang 0.80 duet kite. 

Us in Angkutan Kota

Al-maklumla name pun perempuan, banyak mende yang dishoppingkan di sane seperti kain sulam, kain telekung, baju, kasut dan etc. Tapi di Pasar Baru barang yang banyak ade kain telekung, sejadah and baju lah. Tapi peringatan bile pergi ke sane, korang mesti serabut dengan orang yang jual air, jual beg and jual keychain. sebab dorang ni akan sentiase follow kite even time kite tengah sibuk nak beli barang. hahaha.


Banyak la mende yang kitorang beli, sampai penat jalan. So dalam around pukul 1 pun kitorang balik.Then, bile nak balik tu time cari angkut, banyak la orang mintak sedekah follow. Dorang siap kelek baby lagi. Tapi ade yang tipu. dorang xkelek baby pun, tapi kelek anak patung. hehehe. macam-macam perangai kan.

Sudah capek Tantenyer

Hasil shopping Pasar Baru ;)

Then, sampai hotel rehat-rehat and solat dulu. Dalam pukul 3.30 kitorang keluar pergi cari makan. Kitorang jalan-jalan sekitar hotel je. Kitorang makan dekat Riung Sari Restoran berdepan dengan The Secret. Restoran ni lebih murah sikit je berbanding D'Palm Sudanese Restoran. 
Tapi enak nyer lebih kurang same je. hehehe.




Area sane ade banyak factory outlets yang best-best. Name jalan kat sini Jalan Riau. Macam The Secret, JessieJames, Heritage, Summit. Tapi,The Secret paling cantik decoration die. Kalau nak tahu, factory outlets kat sini sume cantik-cantik. Boley jadi teruje bile tengok and mestilah camwhoring menjadi aktiviti wajib. hahahaha.










Lepas abis jalan-jalan, kitorang dinner dekat restoran dekat dengan The Summit. Dekat sini makanan die lagi murah berbanding restoran sebelum ni. hehehe. Makanan pun not bad. Patut try tau.


End for Day 2. Continue with Day 3 later. >,<

Let's be part in my team!

Yeah, It's Green Leaders Group

Together Everyone Achieve More 
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com


Photobucket

No comments:

Post a Comment

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...