Click! Click! Click

Sunday, March 3, 2013

Day 5: Travel to Jakarta

We went to Jakarta for the fifth day. Sebelum pergi, hotel kami sempat tapaukan kami makanan breakfast sebab kami bertolak seawal 6.00 pagi dari hotel. Tiket keretapi kami pukul 6.30 pagi. So sempat la lagi. First time naik keretapi ni. hehehe kat Msia tak pernah naik pun. jakun jap. 


Actually seronok sangat naik keretapi dari Bandung ke Jakarta. Sebab from there kite boley tengok pelbagai view masyarakat and kampung-kampung kat sane. 
Sangat cantik pemandangan dari keretapi pada waktu pagi.


Then, sampai kat sane around pukul 9 pagi. Keretapi kat sane takla sibuk sangat time kami sampai. Kami sampai di stesen terakhir Stasiun Gambir.


Lepas tu, kami naik bluebird taxi pergi Sarinah Mall. 


Sebenarnye kami pergi Jakarta ni ade tujuan, hehehe... My aunty is a top fans to Dude Harlino. Kenal tak? Die actor citer Aqso & Medina. hehehe. So my aunty ni bercite-cite la nak jumpe her favorite actor ni sebab Dude ade open restaurant di Jakarta. He own 7 outlets around Jakarta. So, kami pergi yang nearby je dekat Jalan Kemang Raya. Actually Jalan Kemang Raya ni macam our Bukit Bintang la. Kat sini ramai artis Indon suke lepak kat sini malam-malam. Tempat ni sangat happening pada waktu malam.

Ni la Dude Harlino if korang tak kenal.

I'm at his restaurant. Malangnye kami pergi waktu siang. So, takde orang pun sangat.




Restaurant ni provide western food. Makanan kat sini memang murah and sedap. Korang kalau pergi Jakarta memang patut try makan kat sini. If nak compare price western food kat sini sangat murah dengan Msia. Yang pasti sedap. Tak tipu. hehehe




Malangnye my aunty tak dapat pun jumpe her favourite actor sebab Dude selalu datang waktu malam je. Just sempat titipkan souvenir to his staff. hehehe



After that we heading to WTC Mangga Dua. Ni shopping mall terbesar la kat Jakarta. Tempat dia sangat sibuk and lebih kurang macam Sungei Wang la. Barang-barang sangat murah macam kasut and handbeg.


Then, kami bergerak pulang ke Bandung. Tiket kami pukul 8.30 malam. Lepak-lepak makan and solat then balik. Byebye Jakarta ;)

End for Day 5. Continue with Day 6 later. >,<


Let's be part in my team!

Yeah, It's Green Leaders Group

Together Everyone Achieve More 
Call me - Nadia 
            017 - 9062795      
or email : msnadia88@gmail.com



Photobucket



No comments:

Post a Comment

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...