Click! Click! Click

Friday, July 26, 2013

Salam Ramadhan.

Salam Ramadhan korang. Dah lame tak buat new post. Sebab agak busy sejak berbulan-bulan ni. Aku pun malas nak menaip panjang-pajang kan. Arini pun godek-godek laptop tetibe teringat kat blog aku ni. hehe. Korang sume ok tak puase ni? Alhamdulillah da 18 hari kite berpuase. Nak dekat raye pun da kan. Actually banyak mende nak share dengan korang. Tunggu la nanti aku tulis satu-satu post and upload pictures.


Just nak share last week tetibe mood aku nak pergi berjalan and shopping kan, so pergi la naik KL dengan sahabat aku. Rumah die kat KL, so aku pun tumpang sekali la naik kete die. Tapi aku macam biase stay rumah makcik aku kat Cheras. So aku pergi hari Sabtu petang and balik hari Isnin. Kire amik cuti la Isnin tu sebab memang kitorang planning nak pergi jalan hari Isnin sebab tak busy sangat kann. 


Hari Ahad tu, makcik aku ajak berjalan pergi Alamanda sebab kate die kat sane takde la bz sangat nak compare jalan area KL. betolla gak sebab, jalan jem sume orang nak masuk bandar shoping baju raye. Sampai sane aku sempat la rembat sehelai baju VOIR sebab ade SALE 70%. Sebab aku ingat lagi aku baru tengok baju tu beberape bulan lepas sebab new arrival, so baju tu agak mahal la lagi around RM100++, tapi sekarang aku beli dapat harge RM30++ je. Kire ok la kann. So far, suke Alamanda parkson sebab selalu ade sale and baju-baju die pun kire new la gak compare dengan Sogo. Sogo aku pergi takde pun baju yang aku beli dekat Alamanda and kalau sale pun baju-baju yang design lame. Then, petang tu memule die ajak makan kedai mamak Q-Bistro dekat area rumah die, tetibe die suruh aku call booking Restoran Bora Ombak, tapi aku call dah full, pastu tukar Madam Kwan KLCC, still full gak. Agak frust la di situ. Tetibe die gitau aku makcu dah booking Buffet Ramadhan kat Sunway Putra Hotel (dulu Legend Hotel). Memang mahal la makan kat situ RM88/person. Tapi sebab dapat diskaun jadik la RM76/person. Kitorang makan 4 orang termasuk nenek and cousin aku, Nana. So, kene la makan gaye RM76 kannn. (hancuss diet aku tau). Tapi makanan memang sedap la and puas hati.


So, esoknye hari Isnin tu aku berjalan la dengan kawan aku. Kitorang memang dah plan nak pergi Jalan Tar dulu.Tempat yang paling disukai oleh pempuan.hehehe. Sememang nye panas and dahaga berjalan kat situ. Kat situ aku sempat la rembat 2 helai shawl. Yang pasti murah giler. Aku suggest korang g jalan tar, korang pergi kedai Muaz Textiles. Kat situ shawl design sekarang yang ade lining hitam kat tepi and wide shawl pulak tu korang boley dapat harge RM8.80 je. Biase kat kedai or pasar malam RM15 kann...So aku puas hati la sebab dah dapat kan shawl aku nak...hehehe. Tapi ade banyak la tudung, blouse and ready made baju kurung cotton yang murah-murah. Lepas tu kitorang pergi Sogo jalan-jalan then sambung pulak kat 1 Utama. Kat sane aku sempat rembat 2 helai blouse and lepas tu kitorang siap-siap cop tempat untuk berbuka dekat IKEA. Semangat nak makan metball kan. Ha dekat IKEA ade buat buffet ramadhan jugak. RM50/person. Tapi kitorang tak amik pun yang tu. Makan cam biase je. Yang pasti sampai je sane badan memang dah lembik....hehehe.,,Lepas berbuka, kitorang jalan-jalan jap and terus balik Kuantan. Done shopping.


 Sambung next entry okey ;)
-Wassalam-




Photobucket








Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...