Click! Click! Click

Monday, December 29, 2014

Annual Dinner RHB 2014

Salam korang,

Waahhh memang lame betul tak update status. Ni pon dah masuk Disember baru nak up entry baru. Kire last month untuk tahun 2014 kan. Okey la nadia pon tak nak cite panjang-panjang kan. Harini nadia just nak share 19/12/2014 company nadia ade buat annual dinner di Vistana Hotel. So, tema ialah RED-BLUE. Katanya sebab ini adalah taun last untuk celebrate dinner sebagai RHB. Lepas ni mybe merger menjadi. So tak tau la akan pakai name pe pulak pasni. Nadia pon pakai sesimple mungkin sebab malas nak beli baju. Pakai baju yang mane ade je okey. Jom la kite tengok gambar okey.
















 photo ju_zps80210f97.jpg


Photobucket

Sunday, November 23, 2014

Post Budget 2015 Seminar

Okey semalam nadia agak busy sebab handle seminar kitorang yang last untuk tahun ni. Seminar ni dekat Zenith Hotel pukul 9am-1pm. Seminar ni fokus for our client untuk grab information how the market for next year. So, jom kite tengok picture sebab dah malas nak taip panjang-panjang...hehehe










 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Comforter Queen Bedsheet Murah

Salam, 

Nadia nak citer kisah hari Jumaat baru ni, Nadia pergila ke Megamall after keje dalam pukul 5.30 macam tu dengan niat nak survey perfume dekat parkson, tibe-tibe dengar announcement dalam beberapa minit akan ada sale Happy Hour untuk set cadar,bantal dan sebagainya la dekat ruang legar Megamall tu. Dengan sepantas kilat nadia pon menunggu la dekat kawasan tu. Happy Hour ni dalam 30 minit je. Berebut-rebut la orang kerumun sebab dorang ni keluar satu satu untuk barang yang dorang nak bagi murah. Mule-mule dorang kuarkan set cadar single, dari rm30 jadi rm19. Lepas tu, set cadar queen rm45 jadi rm30. Dan yang nadia tunggu-tunggu pon tibe comforter set sekali cadar. Dorang kuarkan 3 set je tapi design lain-lain yang nak lelong. Harge dari rm130 camtu rasenye jadi rm79.90. Apelagi nadia dengan pantasnye grab yang mane nadia nak, itupun berebut jugak la dengan ade sorang cine tu...hehehe...Akhirnye menjadi milikku jua...Yang bestnye, dah la dpat harge murah da, die bagi pulak free 1 bantal brand Akemi. gembie dalam hati jela..hehehehe....jengjengjeng.....




 photo ju_zps80210f97.jpg

Photobucket

Friday, November 14, 2014

Bursa Seminar @ Zenith Hotel


Salam,


Sory sebab dekat seminggu da nadia takde update new entry. Last week nadia wajib attend bursa seminar di Zenith Hotel. Seminar ni untuk CPE point nadia la. Untuk KPI nadia kan. Bile attend seminar, mestila makanan jadi acara wajib. Tambah-tambah lagi bile buat pulak dekat Zenith, memang sedapla makannye. Dari breakfast ke high tea pon kenyang makan.


Tapi yang bestnye bile join seminar ni kite dapat information baru dari bursa contoh macam ETF Exchange Traded Fund. ETF nidekat Malaysia tak femes. Tapi kalau dekat US sangat femes. Sebab dekat sane market die lebih besar dan volume pon besar. More chance la orang nak invest in ETF.Itu serba sedikit la info yang nadia dapat dari seminar haritu.







Okey itu je entry nadia kali ni...hehehe...jumpe lagi


 photo ju_zps80210f97.jpg

Photobucket

Ko Hyang Korean Food @ Mid Valley

Salam korang, sebenarnye lame da nadia nak buat review pasal Ko Hyang ni, tapi still tak berkesempatan nak share lagi. hehehe...last time nadia pegi KL mid valley pegi cari barang hantaran sikit-sikit da, nadia teringin lak tetibe macam nak try masakan korea...bese la selera nadia ni kadang-kadang suke try mende baru. Selalu sangat kan tengok cite korea, sampai da terikut pemakanan da ni...haishh..


So, time kitorang sampai tu kedai die pon dah agak crowded around pukul 1. Kitorang terus amik seat and order. Sebenarnye nadia teringin nak makan jjangmyun and ddukbukki tapi incik tunang kate kite try ape yang die penah makan dulu, karang kalau tak sedap sape nak abiskan. Nadia pon mengikut jela sebab orang yang nak banjer kan. hehehe


Ape yang kami order?

Yuk Gae Jang - Spicy beef stew with vegetable served with rice
Dak Bokem - Stir fried chicken in homemade chilli sauce served with rice
dapat 1 set kimchi sekali.
Air just soya tin and mineral water for me.


My opinion overall makanan korea ni biase-biase je. Promote dorang about they all punye mkanan dalam korea drama nampak macam tertarik kite nak makan...hehehe...Yang sedap bg nadia ayam spicy tu je. Sup beef stew die biase ke. Sedap lagi tomyam kite...hehehe. Tapi takpe pasni nadia nak try jjangmyun and ddukbukki lak...



tunggu next update pulak okkey...hehehe

 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Thursday, November 6, 2014

My Engagement Pictures

Salam, sorry for the late post about my engagement pictures. Firstly, memang sebab kekangan masa lah nak update. Bile ade mase lak, mule la malas pulak datang...hehehe...biasela tu kan...Okey so nadia just nak share picture time majlis nadia. Ramai jugak kawan nadia yang request nak tengok kan. Ikut kan hati nak tunggu nak simpan sorang-sorang je kan...hehehe Tapi sory la pictures pon takde cantik sangat sebab ni pon harap dari henfon kawan and cousin nadia. Tapi ade jugak la memori di situ okey dari takde langsung. Okey jemput tengok yer kawan-kawan. Jangan lupe tinggalkan jejak anda...hehehe

Thank you to:
Pelamin : Nadia DIY sendiri dari 'Kuantan DIY Pelamin' (fb)
Makeup : Aiko Makeup Academy (fb)
Bunga Tangan & Props DIY sendiri
















































 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...