Click! Click! Click

Friday, April 11, 2014

Short Trip to Singapore USS

Salam korang, sebenarnye nak story trip ke Singapore last year around bulan Oktober. Ni trip mengejut sebab just nak pergi USS je....hehehe...Pape pun tetap enjoy pergi jalan sane.


Pergi and balik naik flight. Kali ni pergi just berdua with my aunty. So, hotel yang kitorang stay memang superb best tau sebab hotel ala-ala apartment. Lengkap dengan mesin basuh bagai...hehehe. Name hotel ni Park Avenue Cangi, terletak berhampiran dgn MRT and mall, just 1 stesen dari Cangi Airport. Sonok giler stay sini.


Then, malam tu kitorang just round-round area Geylang. Sebab area situ kedai halal untuk makan. Dekat situ pun consider murah jugak untuk shopping. Esoknye, just cuci-cuci mate kat area Bugis Street. Kat sini pun consider murah sebab macam Sungei Wang or Times Square kite barang-barang yang jual kat sini. Souvenir pun ade jual kat sini jugak.


Esoknye kami berjalan ke Universal Studio Singapore (USS)....weehooo...Kami naik MRT, then naik cable car to Pulau Sentosa. Scenery sangat cantik dari atas.





Memang best sangat masuk USS and sangat sesuai bagi they all yang dah berfamily untuk enjoy pergi sane. Paling sure, budak-budak mesti suke sangat amik picture dengan fevret kartun dorang. kekekeke.




*tempat wajib amik pic if pegi sini



 




 




Then, nak cite ape yang ade dalam USS ni yang orang dok sibok cakap bestkann...Actually dalam USS ni ade 7 City:

*nak view lebih jelas, klik pic ni

1. The Lost World (xtvt more pada sukan air & adventure, so korang kene prepare bwk bju spare if korang nk main air)

2. Far Far Away (yang ni best sebab more pada princess, castle, & klasik2 english story, hehehe)
*prefer korang masuk dekat Shrek 4D Adventure

3. Madagascar (prefer to kanak-kanak la sebab byk fevret cartoon dorang kat sini)
*prefer korang masuk dekat Madagascar: A Crate Adeventure with ride boat

4. Ancient Egypt (more pada senibina mumia, mesir & egypt. Sini pun more pada adventure xtvt)

5. Sci-Fi City (more pada hi-tech city)
*prefer korang masuk Transformer, sangat best okeh

6. Hollywood (ni pun best kat sini, byk tempat ley amik pic)
*prefer korang masuk Hollywood Theater

7. New York (sini pun best)
*prefer korang masuk Lights, Camera Action! & Stage. Best sangat2 okeh


Last but not least, enjoy sangat-sangat pegi sini. Hope lepas ni dapat pergi Universal Studio lain pulak, if ade rezeki lebih la kannnn...Insyallah soon.

 


Photobucket

No comments:

Post a Comment

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...