Click! Click! Click

Saturday, May 31, 2014

Jelly Shoes Misslilyshop

Bahagianyeee bile tibe weekend. Inilah time untuk bermalas-malasan and lepak-lepak dengan katil je. hahahaha. Sambil-sambil tu tengok instagram. Kite sekarang nak window shopping pon kat dalam ig je. huhuhu. Arrghh tetibe stress bile tengok jelly shoes dari MISSLILYSHOP. Sangat cute-cute tau. Dah la memang flat shoes lover...tambah-tambah lagi jelly. Memang sumpah selesa pakai jelly shoes ni pegi kerja or jalan-jalan. 


Aku paling suke yang atas ni. Kalo pakai yang ni, boley feeling-feeling like princess. hahaha.Sebab ade bling-bling kan. Aku memang suke bling-bling ni. Sakit mate and sakit hati je tengok..huhuhu





Comel-comelkan sume. Rase nak sume je ni. hahahaha. Harge pon okey. Beli sepasang rm30, 2 pasang rm50. Korang boley follow ig misslilyshop if nak tengok kasut best-best. If Kuantan -Shah Alam ni dekat, da lame aku gi borong kasut-kasut ni. Malangnye die tak buat online okey. So. kalo nak beli kene pergi sane walk in beli. Takpun korang order je dengan sape-sape yang nak pergi sane. hehehee...bijakkan.


Okeylah. korang follow la my ig juge ye nanty.Taip lyranadya and follow okey.


Photobucket

Wednesday, May 28, 2014

New Staff, New Environment & Celebrate Birthday!

Today my office just celebrate Hamdan's bithday. Hamdan is my senior or hoobae (korean meaning). So, ade new environment la sebab mostly ramai staff baru sekarang ni. Suasane lebih happening now. Staff pon mude-mude belake. Kerja pon mestilah lebih efektif and energetik gittu... hehehe. So, lepas je market close around pukul 5, we already prepare cake. tak sabar nak makan cake. hahaha. My friend, Ang bought Yogurt Cheesecake from Secret Recipe. Actually, aku takdela suke sangat yogurt. Aku just suke cheesecake je. Yang topping aku bagi Ang makan. hehehe


memang sedap, just yogurt je masam.

Then, selfie of us before MAKAN!




Pic ni Hamdan tengah wish birthday die. sebab tu pejam mate. hahahaha

The happening of us from Dealings Team.

Yeah, thats all for entry today.

Photobucket

Sunday, May 25, 2014

My Weekend

Pejam celik pejam celik rase macam sekejap je mase. Now da bulan 5. Tak lama lagi dah nak Ramadhan. Kite tak sedar pon mase berlalu. Sedar-sedar umo pon da meningkat. Takde ape pon nak citer entri kali ni. This weekend takde aktiviti menarik pon just pergi window shopping jela. Pergi jalan area Malay Town. Suke pergi kedai yang baru buke name Dreamz. Kat situ plain wide shawl die murah rm10 je. Tapi yang corak wide shawl rm15. 

ni contoh wide shawl corak.

Tutorial wide shawl pakai senang je. Wide shawl kan lerang besar. So korang kene lipat 2, then pendekkan sebelah and panjangkan sebelah. Then, korang tarik yang panjang ke belakang and pin kan. Senang gittew. Lame-lame nanti biase and pandai la kannn

Berbalik pada kedai tadi, baju-baju and skirt die pon best-best macam kat times square. Tapi more kepada muslimah. Macam butik kat area Shah Alam yang femes sekarang ni. Korang boley la pergi tengok nanti. Kedai sebaris Jelita Wanita. Lepas tu singgah sekejap nak beli bakul sampah comel kat kedai rm2. Sekali terjumpe la segala macam mak nenek eyeliner liquid and mascara. Apelagi rembat la sampai 3 mascara bak ang. Konon nak test belajar pakai mascara.hahahaha...padahal tak jadik pon. Tapi ok la mascara rm2 je...huhuhu. 


Then, on the way balik singgah Kula Cakes beli red velvet 1 slice sebab teringin nak makan. First try memang sedap. Korang kene la try nanti okey. 


Melting kann..

 
Sekian bye.



Photobucket

Tuesday, May 20, 2014

Latest Korean Drama

Salam korang, arini just nak citer korean drama yang baru yang tengah feeling sejak dua menjak ni...hehee...Besela my fevret hobby kan ni. Layan kan jela ea korang. 
OK first sekarang tengah layan citer ni:


Jang Bori is Here!



Citer ni sume pelakon baru, sebab aku tak kenal pon. Aku kan kire senior da kalo citer korea ni. So, aku tak kenal pelakon citer ni. Tapi hero sume ensem-ensem yang penting.hahaha. Sinopsis citer ni berkisar tentang bisnes family hanbok (pakaian tradisi orang korea). Then, ade watak real daughter and adopted daughter swapped since dorang zaman kanak-kanak. So, bile besar nak cari the truth for her family and compete to get the bisnes. Korang boley la tengok. Citer ni memang menarik perhatian aku untuk tengok. Best sangat....Ala-ala macam citer Her Legend & Feast of the Gods.

Hotel King



Citer ni agak popular becoz hero and heroin adalah from My Girl. Handsome and Beautiful. Lee Dong Wook and Lee Da Hae.Citer ni berkisar tentang manage the hotel and conspiracy. Citer ni pon bes ala-ala suspen and misteri gitu. Korang memang patut tengok. Fesyen Lee Da Hae dalam citer ni sume cantik-cantik okey.

Wild Chives and Soy Bean Soup



Citer ni pon sume pelakon baru. Citer ni berkisar tentang remaja sekolah yang bercinta. Then, heroin pregnant. The two family tak setuju dorang kawen. Then dorang bawak haluan sendiri. After 12 tahun dorang jumpe balik and kembali bersame. Citer ni best sebab citer zaman remaje dorang bercinte...hehehe. best tau. Korang patut tengok.

Sebenarnye dah lame nak share entri ni dengan korang. Tapi malas nak taip and tengah takde mase. hehehe. Apepun akhirnye berjaya jugak buat entri ni. Untuk korang yang suke tengok cite korea, boley la try tengok. Mane tau taste kite same. huhuhu.

Ini link yang bese aku refer if nak tengok citer yang baru keluar or latest:


Ini link if nak tengok citer. Suke this site sebab ade banyak sources:



So, hope korang enjoy with my entri and enjoy your watching!


Photobucket

Saturday, May 17, 2014

Review Koizen Japanese Cuisine


This my first time try Koizen sushi. Actually my colleague keep mention the food and sushi are good and quiet cheap compare to Sushi King. So last time we go for lunch to try it. The restaurant located behind my office. The menu order similar with other japanese restaurant like sushi and other cuisine. But the best part at Koizen their food portion is bigger than sushi king i guess. Betul...tak tipu. Memang puas hati bile makan. Then, dari segi menu order yang bestnye range harga RM17.90-18.90. Menu A + B, means A ( nasi or mi ramen) B ( side dishes like sushi, salmon, ayam or tempura) So means kite kene choose side A kite nak yang mane, then B kite nak yang mane 1. Itulah yang best. 

So, I order yang set sekali A+B. Nasi goreng + sushi.
  
Yang penting kenyang dan puas hati. Sampai tak larat nak habiskan. hehehehe. Then, if korang tak nak makan yang set order, korang boley order for ala carte. Dont worry okey. 


Dari segi servis pon okey and the background look like classic style. So, korang pon boley la try nanti. One of my friend also not the sushi lover at the first time she join us. Then, after we persuade her to eat sushi, now she is part of us if we want to eat sushi...She really became sushi lover like me. hahahahaha 




Photobucket

The truth you can't accept it

Yes lately ni memang stress and rase kosong sangat. Macam lagu Najwa Latif je da kosong.  It not a love story problem. It just a stress and truth that I can't handle it. How can you react if the person you trust and respect betray you quietly??? Then create other story, sedangkan the truth you already know it. Huh! Seriously when I find out about it, my heart said 'Errr, how it can be like that'. I'm really cannot accept and believe it. It like both of you really make me sick with your true explaination. Now, I try to accept it and  it make me become stronger without both of you. Mybe I can beat you all one day. Just pray for my future. Thank you for your wishes even you not beside me now and thanks for your guidance from start until you leave me. And now I must be independent person. Yes I'm strong enough to handle it alone.


Some quotes that I found really cured me. 

  No matter how badly people treat you, 
never drop down to their level, 
just know you're better and walk away.

I don't hate you, 
I'm just disappointed you turned into everything you'd said never be.

I wish everyone would just keep their promises.
In that way, no one would feel betrayed.

Source from Mr.Google.


Photobucket

Thursday, May 15, 2014

What I'm doing at office?

Hey gurls, its very tiring week for me this month. I keep headache with my work lately. Actually what I'm doing in office is very simple. Just sit and watch market okey. Simple rite??? hahaha joke only. But its true my work just watch market for up and down of the stock market. 



The difficulty just to call and advise client for updating their shares portfolio and most difficult is when client ask me, Nadia, which counter can buy? Do you have any tips shares will up tomorrow? hahahaa its very very very hard question for me to answer.  Why??? becoz its like bomb question. If I know what shares will moving up up up, i think i dont have to sit there and still work. I just can travel around the world mybe....hehehehe. But its all my illusion okey. 



So, the main is when client ask me like that, I HAVE to study what shares can i suggest to my client. I have to study the fundamental and technical analysis. I have to search news about that shares. Its very very important i thought before i suggest to them. 




Yeah my job is not simple like you thought. Really its make money but it also can make you loss your money 'sekelip mate'. But sometimes my job is very fun and chill. When it very fun? Mestilah when market is GREEN and UP. or mybe when penny stocks up....hahahahaha. If you are experienced it, you will know your adrenaline is like 'dup dup dup'...hahahaha. Yes i mean it. 
Its all about my work as a dealer @ remisier.


 
Photobucket

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...