Click! Click! Click

Monday, July 21, 2014

My 26 Birthday and Iftar Together

Actually takde yang special pon celebrate my birthday, just wishes from yang tersayang dah cukup. Tambah-tambah lagi time puase sekarang ni, kitorang just spent time untuk berbuka bersama sahaja. Sebenarnye my birthday on 10 July, tapi baru je ade mase and yang penting mood untuk berkarya...cewahhh...hehehe...then, barulah tetibe nak buat entry pasal event yang dah 2 minggu pon berlalu. Banyak idea sebenarnye nak share dengan korang, tapi tulah kekangan masa and mood tak sampai-sampai lagi. Sabar eh korang...ade mase aku kan up status yang best-best tuk korang....hehehe



Okey so 2 minggu lepas kitorang plan berbuke puase bersama at Sara Thai Kitchen tepi Jalan Besar, Kuantan je. Biasanye orang suke makan Sara Thai dekat dengan sek saint thomas kan. Tapi incik bf ni, die cakap Sara Thai dekat jalan besar lagi sedap. So, aku mengikut jela, asalakn kenyang perot eden....hehehe.
Menu kitorang pon simple je nasi putih, cashew nuts chicken, sotong tempura, and tomyam. Simple kan? Tak baik membazir tau puase ni. Nanti tak abis makan. Cukupla tuk berdua makan. 



Then, after makan kitorang berjalan ke ECM sebab die nak pergi Uniqlo yang baru je bukak. Kononnye suke sangat brand Uniqlo. Kite layankan jela. Tengah jalan-jalan dalam tu, tetibe die nak try makan Tong Pak Fu. Mesti korang ade yang pernah try da kan? Okey Tong Pak Fu ni ialah Hong Kong Dessert and halal dimakan. Dia macam ala-ala ABC or Cendol kat malaysia gak la. Tapi ade banyak menu. So, yang kitorang order Horlicks Snow Ice. Rase die sedap even first time try. Yang penting if korang nak lepak-lepak dengan member sambil borak-borak dekat ECM, korang boley try kat Tong Pak Fu. Tempat die pon sangat selesa. 


Then, after melepak kitorang pon baliklah....hehehe.


Photobucket

Tuesday, July 15, 2014

Tudung Ala Fareeda Raye RM15

Selamat Tengahari,
Harini aku dok kat ofis je tak tahu nak buat ape. So, arini merajinkan diri tuk update status sebab lame da tak update kat blog ni. Ape cite korang dengan persiapan raye? Aku biase-biase je.
Ha korang nampak tak tajuk post aku arini. Nampak cam best je kan. Ok la bagi korang yang peminat tudung fareeda ni, aku nak cite adela dalam minggu lepas aku pergi jalan-jalan teman adik aku shopping baju raye dekat Pasar Ramadan area Stadium, pasar tu buke dari tengahari sampai tengah malam.
Tengah aku jalan-jalan aku nampak la ade kedai ni die jual tudung fareeda and tudung awning yang lain dengan harge rm15 je. Majoriti yang takde kerongsang and ade yang kerongsang hanye rm15. Reaksi aku bile nampak harge macam tu 'WOW'...hehehe. So, bagi korang yang dok kuantan and suke pakai tudung express camni, boley la gi tengok okey. Nak buat tudung raye pon boley....hehehe
Bagi korang yang suke shopping bajet macam aku, memang sesuai la sangat harge macam tu...Ye dak? yang penting bergaya ikut kemampuan masing-masing. huhuhu. Ni la tudung-tudung yang aku beli. Aku tak pakai tuk raye, ni sebagai tudung pemalas aku pergi keje. hahaha
 



Sekian entry kali ni, Tq pada yang membaca.


Photobucket










Thursday, July 3, 2014

Fated to Love You (korean)

versi korea

Yeay sekarang ade cite korea baru yang best. Cite Fated to Love You versi korea. Citer ni sebenarnye versi taiwan. Besela sekarang banyak cite yang ade banyak versi macam meteor garden. 

versi taiwan

Ok ape yang best dengan  cerite korea baru ni. hehehehe...korang pon mesti semangat kan nak tengok. Yang besnye citer ni pelakon die adalah pasangan cite Successful Bright Girl. Korang ingat lagi tak cite korea yang mule-mula meletup dulu. Aku ingat lagi dulu aku gile sangat tengok 'ki-tae' name watak hero cite tu...hehehe...tu sume time zaman sekolah dulu-dulu. Bestkan citer tu. Sekarang ni dorang buat comeback berlakon same lagi. So nak tau best ke tak korang kenela tengok citer Fated to Love You (korean)


Sinopsis citer ni: An ordinary woman happens to spend one night with the successor of a large company. She finds herself being pregnant….. 

my hero kitae dulu-dulu...hehe

Korang kene tengok tau. boley tengok dekat gooddrama. 

http://www.gooddrama.net/korean-drama/fated-to-love-you-korean

Tq for reading.

Photobucket

Tuesday, July 1, 2014

Salam Ramadhan

Salam korang, Alhamdulillah harini dah masuk hari ke-4 kite berpuase. Memang tertunggu je bulan Ramadhan ni.  Rase macam sekejap je masa, tengok-tengok dah mase waktu berbuka. Korang mesti meriah kan time berbuka. Paling best time pergi bazar. Now, nak membeli kat bazar pon kene survey jugak sebab totally harge makanan kat bazar lebih mahal dari hari bukan bulan puase. Kalau kat Kuantan ni,  bazar paling meriah and besar dekar Taman Kerang ni. Kat sini femes sebab ramai orang suke berbuka dekat padang sini


Tapi harge mahal la compare dengan bazar tempat lain. Semalam aku pergi sane majority kuih jual 5 rm2...Biase kite beli 3 or 4 rm1 kan. Lepas tu, murtabak majority jual rm4-6. Ade satu kedai je jual rm3, murtabak pok pie tapi itupun ramaila orang q nak beli. Aku bese beli dekat bazar depan nirwana je. Murtabak die rm3 je tapi sedap and berbaloi. Murtabak memang wajib dalam family aku time berbuka. Kalau takde macam tak lengkap je. hehehe.
Lepas berbuka, semayang maghrib then bersiap untuk semayang terawih. Selalu aku ikut mak aku terawih dekat surau umah aku. Yela bile lagi aku nak berjemaah. Time Ramadhan ni la kumpul ibadah. Aku pergi dalam pukul 8.15pm and balik dalam pukul 10pm. Then, balik je sempat la nak tengok-tengok tefon jap tengok intagram and fesbuk then terus tido. hehehe. Tapi semalam aku sempat la tengok satu instagram ni. Die jual shawl ruffle. Macam cantek je...macam lawo je kan...Meh aku share dengan korang instagram and fesbuk dorang. Tudung square scarf die pon cantek-cantek aku tengok.

Cantek kan....Color pon pastel and sweet je. Korang ley la follow dorang @purdypetals at facebook or Instagram.


Photobucket

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...