Click! Click! Click

Sunday, August 17, 2014

My Diet Atkins


Salam, harini ade feel nak menulis about myself. Ni pun menaip dekat ofis je. Ok nak citer sekarang tengah semangat nak berdiet. Almaklumlah body ni dah obes sangat. So, kene menyedarkan la diri ni. Sebelum ni time study degree pernah buat diet giler-giler 6 bulan tak makan nasi, just makan mihun, kueytiow  and lauk-lauk je plus skipping and buat keje part time sushi king time tu, so memang banyak juge loss. Then after that kembali makan banyak. Lepas tu dalam 2013 jumpe blog and facebook mention pasal diet atkins ni and semangat la buat...memang menjadi dalam sebulan loss 10kg. Lepas tu kembali makan banyak. So kali ni, dengan penuh semangatnye nak try buat balik diet atkins ni and diharaplah berjaye. huhuhu...poyo je kann...
 
 
So, jom aku cite macam mane diet atkins ni. Ok diet ni mudah and cepat turun.
 
Ape yang boley makan?
Boley makan protein je ( ikan, ayam, daging, udang), sayur-sayuran, cheese, telur, dan yang penting air 3 liter sehari wajib minum.
 
Ape yang tak boley makan?
Nasi dan makanan yang berasaskan tepung seperti mi, buah buahan dan air manis dan makanan bergula. Dilarang same sekali.
 
Ape yang aku buat selalu selain buat diet ni je?
 Aku pakai losyen mustajab pati halia. Ni untuk menguruskan part- part yang aku rase nak kurus. So, aku kenela sapu dekat part-part nk kurus.
 
 
 
Then, aku pakai korset. Yang penting aku gune korset Premium Beautiful. Memang bergune untuk shapekan body kite.
 
 
Then, aku buat senaman. kalau rajin aku sllu pergi jogging, tapi kalau malas just skipping di rumah or bukak youtube Jillian Michaels. Senaman die senang dan mudah. Memang berpeluh la buat.
 
 
Then, bile malam sebelum tido, aku selalu buat just lemon tanpe gule. minum suam-suam. Boley detox badan dan yang pasti untuk kecantikan juge.
 
 
Kadang-kadang aku akan minum the orang kampong sebelum tido untuk senang membuang esok pagi.
 
 
Yang pasti korang boley bace blog ni dulu and follow diet ni dekat facebook. Memang bergune and ramai pun dah berjaye.
 

 
okey itu je aku nak share dengan korang. Hope kite same-same dapat kurus dengan jayenye. hehehe..
 
 
 
 

Photobucket

Thursday, August 7, 2014

Cerite Raye 2014


Hello korang,
 
Harini baru nak share cerite hari raye...Baru ade feel and mood nak share dengan korang. Actually taun ni aku beraye di bentong dulu sebelah emak, then raye kedua barulah pulang ke Terengganu sebelah ayah pulak. Bestkan banyak kampong...tambah best lagi sebab kampung jauh-jauh, lagilah bertambah feel mood raye kitorang satu family. hehehe. Kitorang gerak balik bentong time malam raye lepas buke puase. Tapi mak aku dah prepare masak rending ayam and beli lemang siap-siap da sebelum gerak balik ke bentong.
 

ni kami berenti minum sekejap...hehehe
 
Ok jom cite pasal raye lak. Ape aktiviti korang time raye pertame? Aku lak pegi semayang raye then balik uma makan-makan. Raye kitorang biase-biase je tahun ni. so raye pertame tak buat pae just terime tetamu dating beraye. Tetibe lak tengahari makcu aku ajak naik kl jenjalan. Tapi malang sekali kl jerebu teruk. Dan-dan je aku demam balik tu gara-gara selseme dengan jerebu yang teruk.
 


 
Dan esoknye kitorang gerak balik Terengganu. Then singgah sekejap umah kami di kuantan untuk olat jamak zohor dan asar then teruskan perjalanan kami. Yang pasti bile balik Terengganu kompem-kompem la kami pegi beraye...hehehe.
 





 
Dan bile balik ke kuantan, beraye pulak kat umah geng-geng sg.isap @ geng-geng sekolah rendah. Lame tak jumpe macam-macm cite hado...hehehe..memori sesangat kannn...
 
 
Okey sekian jer citer rayer kami tahun ni. Tunggu next year pulak...hehehe
 
 
 
Photobucket

Saturday, August 2, 2014

Satin SquareScarf Murah

Salam korang,

Sape kat sini peminat tudung satin squarescarf? Okey so, arini aku nak share dengan korang pasal tudung ni. Bagi korang yang minat dengan tudung ni and tercari-cari, dekat mane boley beli tudung camni, korang boley la follow page VioletaColorShoppe. Dijual dengan harge yang murah dan berpatutan. Selain tu, page ni jugak jual baju, kasut dan beg. Kalo korang perasan baju 3pcs only rm100 inc postage. Berbaloi kan. So korang cepat-cepat follow okey. Then, bagi korang yang tak tahu macam mane nak gayekan tudung squarescarf ni boley tengok kat bawah okey. 


So, bagi korang yang berminat nak beli tudung squarescarf, korang boley la cuci mate dulu tengok corak-corak kat bawah. Yang pasti semua pon cantik-cantik. Harga rm25 only also open for those yang berminat nak beli borong.




















Ha da tengok kan? cantek x? hehehe

Ok so cepat cepat follow 

Instagram: VioletaColorShoppe



Photobucket

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...