Click! Click! Click

Thursday, August 7, 2014

Cerite Raye 2014


Hello korang,
 
Harini baru nak share cerite hari raye...Baru ade feel and mood nak share dengan korang. Actually taun ni aku beraye di bentong dulu sebelah emak, then raye kedua barulah pulang ke Terengganu sebelah ayah pulak. Bestkan banyak kampong...tambah best lagi sebab kampung jauh-jauh, lagilah bertambah feel mood raye kitorang satu family. hehehe. Kitorang gerak balik bentong time malam raye lepas buke puase. Tapi mak aku dah prepare masak rending ayam and beli lemang siap-siap da sebelum gerak balik ke bentong.
 

ni kami berenti minum sekejap...hehehe
 
Ok jom cite pasal raye lak. Ape aktiviti korang time raye pertame? Aku lak pegi semayang raye then balik uma makan-makan. Raye kitorang biase-biase je tahun ni. so raye pertame tak buat pae just terime tetamu dating beraye. Tetibe lak tengahari makcu aku ajak naik kl jenjalan. Tapi malang sekali kl jerebu teruk. Dan-dan je aku demam balik tu gara-gara selseme dengan jerebu yang teruk.
 


 
Dan esoknye kitorang gerak balik Terengganu. Then singgah sekejap umah kami di kuantan untuk olat jamak zohor dan asar then teruskan perjalanan kami. Yang pasti bile balik Terengganu kompem-kompem la kami pegi beraye...hehehe.
 





 
Dan bile balik ke kuantan, beraye pulak kat umah geng-geng sg.isap @ geng-geng sekolah rendah. Lame tak jumpe macam-macm cite hado...hehehe..memori sesangat kannn...
 
 
Okey sekian jer citer rayer kami tahun ni. Tunggu next year pulak...hehehe
 
 
 
Photobucket

No comments:

Post a Comment

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...