Click! Click! Click

Sunday, August 17, 2014

My Diet Atkins


Salam, harini ade feel nak menulis about myself. Ni pun menaip dekat ofis je. Ok nak citer sekarang tengah semangat nak berdiet. Almaklumlah body ni dah obes sangat. So, kene menyedarkan la diri ni. Sebelum ni time study degree pernah buat diet giler-giler 6 bulan tak makan nasi, just makan mihun, kueytiow  and lauk-lauk je plus skipping and buat keje part time sushi king time tu, so memang banyak juge loss. Then after that kembali makan banyak. Lepas tu dalam 2013 jumpe blog and facebook mention pasal diet atkins ni and semangat la buat...memang menjadi dalam sebulan loss 10kg. Lepas tu kembali makan banyak. So kali ni, dengan penuh semangatnye nak try buat balik diet atkins ni and diharaplah berjaye. huhuhu...poyo je kann...
 
 
So, jom aku cite macam mane diet atkins ni. Ok diet ni mudah and cepat turun.
 
Ape yang boley makan?
Boley makan protein je ( ikan, ayam, daging, udang), sayur-sayuran, cheese, telur, dan yang penting air 3 liter sehari wajib minum.
 
Ape yang tak boley makan?
Nasi dan makanan yang berasaskan tepung seperti mi, buah buahan dan air manis dan makanan bergula. Dilarang same sekali.
 
Ape yang aku buat selalu selain buat diet ni je?
 Aku pakai losyen mustajab pati halia. Ni untuk menguruskan part- part yang aku rase nak kurus. So, aku kenela sapu dekat part-part nk kurus.
 
 
 
Then, aku pakai korset. Yang penting aku gune korset Premium Beautiful. Memang bergune untuk shapekan body kite.
 
 
Then, aku buat senaman. kalau rajin aku sllu pergi jogging, tapi kalau malas just skipping di rumah or bukak youtube Jillian Michaels. Senaman die senang dan mudah. Memang berpeluh la buat.
 
 
Then, bile malam sebelum tido, aku selalu buat just lemon tanpe gule. minum suam-suam. Boley detox badan dan yang pasti untuk kecantikan juge.
 
 
Kadang-kadang aku akan minum the orang kampong sebelum tido untuk senang membuang esok pagi.
 
 
Yang pasti korang boley bace blog ni dulu and follow diet ni dekat facebook. Memang bergune and ramai pun dah berjaye.
 

 
okey itu je aku nak share dengan korang. Hope kite same-same dapat kurus dengan jayenye. hehehe..
 
 
 
 

Photobucket

No comments:

Post a Comment

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...