Click! Click! Click

Saturday, September 27, 2014

Meet Jakarta Again! (Part 2)

Salam korang, bestnyeee bile hari weekend. Dapat bermalas-malasan atas katil sambil berblog...hehehe...ni pun baru nadia ade mase nak nak sharing-sharing. Okey jom nadia nak smbung citer pasal Jakarta trip.

Day 3

bekfas dulu pagi-pagi kat hotel

pemandangan yg cantik dr train 

Yeah we oll siap sedie nak pegi Bandung. Pergi bandung naik keretapi. Memang best naik keretapi pergi sane. Dalam keteapi siap ley order makanan mcam dlm flight. Perjalanan kitorang mengambil masa 3 jam untuk sampai and tempat duduk memang selesa sebab kitorang amik seat eksekutif. Harga tiket eksekutif 220,000 rupiah lebih kurang RM60 tambang pergi and balik. Sesampai jer kitorang dekat Bandung dalam pukul 2, terus kitorang pergi check in hotel di Harris Hotel. Hotel ni dekat dalam Festival City Link Mall. So, bestla kalo korang nak jalan or makan pon senang. After check in, kitorang lapar terus jer pergi cari makanan. Plan nak makan nasi padang sedap di Simpang Raya area Jalan Dago. Makanan die not bad. Tapi Pagi Sore lagi sedap i think la. After makan, pergi Kartika Sari untuk beli brownies and kerepek untuk family and officemate. For those yang masih tak tahu, Kartika Sari is the famous place untuk borong segala macam brownies, kek lapis, kerepek and etc. So korang boley pergi if pergi Bandung. Kartika Sari terletak dekat Jalan Dago. After sudah makan and borong makanan, now we nak borong baju pulak at Heritage and Cascade at Jalan Riau. Dekat sini ade banyak factory outlet. Korang boley pergi nanti okey. Tapi rugi tak beli kasut dekat Haritage aritu. rase menyesal pulak. Dahla kasut sume cantik-cantik and mampu milik. Baju just beli Tshirt je untuk my bf. Untuk sendiri takde yang berkenan pon...hehehe






Day 4

Mestilah pagi-pagi lagi excited nak pegi pasar baru tengok-tengok ade mende berkenan tak nak beli...hahaha. yang penting we all breakfast dulu kat hotel, then baru gerak pergi sane. Sesampai je kat sane aku pergi cari lace untuk kawan aku yang kirim...then, aku belikan blouse untuk mak aku, tshirt Bandung untuk my boyfie, shawl and kain sulam untuk aku. Itu je yang sempat aku grab untuk diri sendiri. Yang penting puas hati ade jugak aku beli untuk diri sendiri. hahaha. Then, kitorang balik hotel dalam kol 11 lebih and kemas-kemas barang kat hotel sebab nak checkout pukul 12. Pukul 2 petang kitorang gerak balik semule ke Jakarta. Macam men balik kampong sendiri plak kan...Sampai Jakarta dalam pukul 7 petang. Pukul 8 kitorang keluar cari makan sebab lapar sejak dari dalam train lagi. So, kitorang makan dekat kedai artis Dude Harlino (yang blkon cite Aqsa & Medina). Ha, spe kenal die? hehehe..Kitorang makan kat kedai die area Jln Kemang Raya. Area tu macam Bukit Bintang kite la. Sangat meriah bile waktu malam. Kitorang makan western food kat kedai die Ori Steak & Original. Memang sedap and berbaloi makan kedai die. Sebab kitorang ni repeat customer. Before this dah penah makan kedai die time pergi Jakarta sebelum ni. Korang boley try pergi sini nanti.

 our hotel at bandung
kedai dude harlino

Day 5

Kitorang just pergi Pondok Indah Mall and aku sempat la grab squarescarves 1. hehe..After that kitorang pergi ke Grand Indonesia sebab makcu aku nak pergi Youth Market. kat situ ade Afgan punye clothing line 'Carnival'.  Seronok jugak tengok dorang nye event kat sini. Grand Indonesia ni Mall paling besar di Jakarta. Lunch kitorang makan dekat situ jugak dekat kedai Yoshinoya. Kedai ni more kepada US beef. Nadia order rice beef sambal. Memang sedap beef die. Menyesal pulak nadia amik regular. Kalo tau sedap memang amik large je terus. hahaha...Malam pulak kitorang makan makanan sunda. Tapi masakan padang jugak yang best nadia rase la. hehehe

 ni dekat pondok indah mall
 ni la yoshinoya yang beef sedap tu. sory lupe nak amik pic b4 makan...hehehe
 ni dekat grand indonesia.
 ni makanan sunda

Day 6


hasil borong jakarta-bandung

Takde aktiviti pape da. Just kemas-kemas barang and pukul 12 checkout sebab flight pukul 3...hehehe..Jom balikkkkkk


 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

1 comment:

  1. Tak pernah lagi merasia naik tren dari Jakarta ke Bandung sekali pandang cam selesa je kan

    ReplyDelete

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...