Click! Click! Click

Friday, November 14, 2014

Ko Hyang Korean Food @ Mid Valley

Salam korang, sebenarnye lame da nadia nak buat review pasal Ko Hyang ni, tapi still tak berkesempatan nak share lagi. hehehe...last time nadia pegi KL mid valley pegi cari barang hantaran sikit-sikit da, nadia teringin lak tetibe macam nak try masakan korea...bese la selera nadia ni kadang-kadang suke try mende baru. Selalu sangat kan tengok cite korea, sampai da terikut pemakanan da ni...haishh..


So, time kitorang sampai tu kedai die pon dah agak crowded around pukul 1. Kitorang terus amik seat and order. Sebenarnye nadia teringin nak makan jjangmyun and ddukbukki tapi incik tunang kate kite try ape yang die penah makan dulu, karang kalau tak sedap sape nak abiskan. Nadia pon mengikut jela sebab orang yang nak banjer kan. hehehe


Ape yang kami order?

Yuk Gae Jang - Spicy beef stew with vegetable served with rice
Dak Bokem - Stir fried chicken in homemade chilli sauce served with rice
dapat 1 set kimchi sekali.
Air just soya tin and mineral water for me.


My opinion overall makanan korea ni biase-biase je. Promote dorang about they all punye mkanan dalam korea drama nampak macam tertarik kite nak makan...hehehe...Yang sedap bg nadia ayam spicy tu je. Sup beef stew die biase ke. Sedap lagi tomyam kite...hehehe. Tapi takpe pasni nadia nak try jjangmyun and ddukbukki lak...



tunggu next update pulak okkey...hehehe

 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

1 comment:

  1. biasa2 je...sis JM makan di Korea hari tu..masakan korea mmg SEDAP sgt..maybe kat sini org masia yg masak..x berapa pandai lah tu

    ReplyDelete

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...