Click! Click! Click

Sunday, September 27, 2015

Tempat Baru

Hy korang, sory sebab lame takde update pape. So far nadia masih sihat alhamdulillah lagi. Actually since bulan Jun nadia busy prepare for my transfer department to Bangi. Alhamdulillah Allah tu maha adil dan mendengar. Akhirnye nadia dapat juge pindah ke KL dan dekat dengan husband. Bile muhasabah balik, memang Allah tu memang baik sangat…Ape yang nadia selalu luah setiap kali lepas solat, memang die mendengar rintihan hambanya. Seriously nadia rase bersyukur dipermudahkan jalan hidup nadia selame ni. Sometimes memang ade susahnye, but itulah pengukur untuk kite menjadi lebih kuat pada masa akan datang. Sebenarnye Allah nak duga iman hambanya mule-mule, at the end rupenye die nak bagi sesuatu yang lebih baik and kite pon tak jangka. Yes, it really happen to me.  For me, it make me to be hambanya yang sentiasa bersyukur even hidup nadia taklah semewah and sekaya mane but I really happy and appreciate ape yang ade. Mybe nadia akan  berusaha untuk ke arah yang lebih baik. I still trying. Sory if my entri today more to membebel…hehehe. It just reminder for me. Okey for now, nadia dah start bekerja di tempat baru dan suasana yang baru. Suasana di sini pon agak seronok. So dekat sini ade cafĂ© and surau yang agak besar compare to my old office. Staf kat sini pon friendly. Nadia masih cube catch up untuk kerja baru ni as a auditor. Yes, a lot more to learn. I know it. Then, masih cube adapt dengan suasana jem di KL. Hehehe 

 
 Meet my new friends
  photo ju_zps80210f97.jpg

Photobucket

Tuesday, May 26, 2015

Mei yang wandering

Yuhuuu....

I'm comeback....heeee....after a long time not update status. actually around April - Mei ni, nadia still wandering.

1. sebab bz dok ulang alik kuantan-kl selang 2 minggu. maklumlaa kami still PJJ. so bile sabtu ahd takde mase nak godek-godek laptop.
2. berusaha nak transfer ke KL. so bz for interview....kekeke
3. then selang 2 minggu pulak balik rumah mak mentua....
4. pulun nengok korea...hahaha
5. preparation untuk reception belah lelaki pulak 30 mei ni.
6. sebab malass jee...xde mende len da...hehehe

So, what can I say is HY Korang, lame tak  jalan-jalan blog korang....nanti nadia jalan-jalan yer...hehehe




 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Sunday, April 12, 2015

Back to 80's Theme

Helo, lame baru nak update annual dinner company. Sebab busy sangat sampai tak ingat nak update entry baru. Okey dinner 2 minggu lepas nadia kahwin. So, takde prepare papepon. Just tengok poplook, then tterus beli dress yang berkenan. Sebenarnye tak ikut tema pon. Beli sebab nampak cantik and berkenan...hahaha...Okey so annual dinner dekat swiss garden pada 28 Mac 2015. tema 'Back to 80's.' Yang menariknye dinner kali ni sebab ade photobooth. So, boley la amik gambar berkali-kali sampai pengsan...hehehe...nadia amik dalam 8 keping je. tak larat da. jom layan gambar la. malas nak taip panjang-panjang...hehehe.



























*Sile abaikan perut yang muncet dan peluh  itu...hahahaha


 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Saturday, April 11, 2015

Hello Penang!

hello penang!

Hello korang...harini sikit blurr tapi nak jugak citer honeymoon kitorang. Even short vacation pon still nak citer. Honeymoon kitorang ni memang unplanned sebab nadia ade jugak ingat nak pergi melancong overseas ke kan...tapi time sekarang macam budget tak cukup. Yelah kahwin pon kene rushing before GST bagaikan...Ade jugak nadia tanye husband 'kite nak pegi mane ea b honeymoon' sekali bincang punye bincang tak ter'decide pape pon...Sampai la dah kawen sabtu tu kitorang bz mengemas bagai lepas kenduri. Then, ahad my husband ajak balik rumah mak die dekat kerteh. Kitorang tolak balik pon dah petang...Sampai dekat kol 9 malam macam tu. Borak-borak dengan mak ayah die...lepas borak tu masuk bilik godek-godek tepon...pastu I pon tanye husband...'b kite ni cuti seminggu nak pergi mane ye' takkan la nak dok umah je kannn...fikir punye fikir then the best choice pegi jalan-jalan Penang la. Sebab nadia tak penah lagi sampai utara melainkan Langkawi...Apelagi pukul 1 pagi kot kitorang baru decide. Terus la bukak fon tengok booking.com nak carik hotel. takut jugak price mahal sebab cuti sekolah kan. Mujur ade yang affordable untuk 3 hari 2 malam rm254. Murah kan...tapi no breakfast laa. Bilik die pulak nadia ingatkan besar. Rupenye kecik je...nasib laaa...agak tak berpuas hati jugak la di situ sebab tengok gambar besar. So ni la hotel nadia stay Chulia Heritage Hotel, Georgetown.


 

tengah malam ade orang melantak nasi kandar line clear

Kitorang gerak pukul 11 pagi ahad, sampai dalam pukul 8 malam. Sesampai je kami terus check in bilik sebab penat. Rehat-rehat lepas tu dalam pukul 10 lebih kitorang keluar mencari makanan. Hotel kami terletak betul-betul tengah bandar. Tak tau nak makan mane. Nadia pon google tempat makan best dekat Penang. So jumpe la tempat-tempat wajib kene try if pegi Penang. Kitorang try makan Nasi Kandar Line Clear. Makanan memag sedap cume kebersihan jela bad sikit. if korang ni pentingkan kebersihan, tempat ni memang tak seswai tuk korang, nadia is feel the same dengan korang....hehehe. But my husband memang puas hati dapat makan nasi kandaq....

jom start our day


we are at bukit bendera




So hari pertama kitorang, breakfast just dalam bilik. Husband tolong tapaukan nasi kandar line clear lg...katenye tak puas makan lg...hahaha...Then, baru bersiap-siap nak pergi Bukit Bendera. Cuaca sangat baik dan panas. Nak naik bukit bendera rm10 sorang. Korang boley waze je nak ke sane. Sampai kat atas boley view Penang town...Ade jugak food court dekat atas. Then jalan-jalan sikit dekat atas. Tak ade ape sangat la kat atas tu. Okey lepas tu kitorang turun, terus plan lunch dekat Nasi Kandar Melayu. Kedai ni dekat area Air Itam. Dekat jugak la dengan Bukit Bendera. Kawasan ni ade rumah flat. Okey jugak makanan die. Tapi nadia rase nasi kandar line clear lagi sedap. Macam biase kebersihan kedai ni pon xmemuaskan hati nadia...Okey lepas makan husband ajak jalan Gurney Paragon Mall. Yang bestnye mall ni betul-betul tepi laut. Dekat dengan kawasan Padang Kota je. Mall ni macam tak ramai orang sangat. Mybe sebab hari Isnin. Tapi tak banyak sangat kedai menarik. Kedai branded memang ade. Lepak-lepak kat subway jap...pastu sambung jalan lagi. hehehe....Keluar mall lepak pulak makan pasemboq kat Padang Kota. Agak mahal jugak makan kat sane. rm20 tuk 2 org makan. Makan kt sini tepi pantai best je amik angina kat sini. Lepas makan balik hotel mandi and rehat-rehat. Pukul 8 malam kaluar balik cadang nak jalan dekat Batu Feringgi. Area sane banyak apartment and kondo-kondo mewah. Bile malam sini havoc jugak sebab banyak kedai-kedai massage and jual-jual tepi jalan. So kalo pegi penang jangan lupe tau pegi Baru Feringgi sebab best. hehehe

ni nasi kandar kampung melayu

ni dekat gurney paragon mall

layan pasembur dekat padang kota

macam ni pon da rm20 okey...

Hari ketige kite berkemas-kemas tuk balik....tapi singgah Taiping and Bagan Serai dulu kampong husband. Sajer say hello sebab baru kaweng...hehehe...pastu kami gerak balik pukul 3 petang...Kitorang lalu ikut Grik. Sampai umah mak mertua pukul 12 tengah malam. yeay penat walopun husben yang drive. I is tido....kikiki.

mari balikkk!
 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Friday, March 27, 2015

My Solemnization & Wedding

Alhamdulillah, nadia officially dah bergelar isteri kepada Muhammad Izzuddin pada 14 Mac 2015. Tiada kata-kata dapat diungkapkan selain bersyukur kepada Allah atas perasaan ini. Semoga perkahwinan kami ni berkekalan hingga ke akhirnye. Terima kasih kepada husband kerana menerima diri nadia seadanya dari start kite couple hingga sekarang. Insyallah nadia cuba menjadi isteri yang terbaik buat b. Yess, perasaan terharu tu memang ade saat nadia diijabkabulkan, tapi tak sampai menitis air mate la...hehehe...Syukur sebab ape yang kitorang rancang selesai dengan baik pada hari tu. Nadia akad nikah di Masjid berhampiran dengan rumah nadia. Majlis akad nikah pada pukul 9.30 pagi dan bersanding pada pukul 1.30 petang. Nadia lebih suke buat majlis hari yang same sebab senang nadia nak ingat date bersejarah dalam hidup nadia. So officially date 14 Mac 2015 merupakan hari terpenting dalam hidup nadia. Terima kasih kepada saudara mara nadia dari Terengganu, Kuala Lumpur dan jiran-jiran terdekat yang sanggup datang menolong masak dan mengatur majlis nadia hingga sempurna. Tak lupa juga kepada rakan-rakan sekerja, universiti, dan sekolah yang datang menyerikan majlis nadia. Tanpa korang, tak berseri majlis I okkeyy..hihihi...Dan yang paling penting thank you to mak ayah, family in law, dan my adik beradik yang tolong hingga penat-penat badan...hehehe...kaklong love u olls okey.

***jom layan picture dari phone camera dulu. Lambat sangat nak tunggu picture dari official photographer...hehehe











 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...