Click! Click! Click

Saturday, February 28, 2015

Citer Kad Kahwin

Banyak citer kad kawen ni sebenarnye...tapi nadia nak pendekkan je...hehehe...Sebenarnye nadia ade survey2 dekat online dulu before decide nak buat dekat mane. First, nadia tengok online dekat kanda&dinda wedding cards.Sebab die ade banyak design menarik dengan kos yang jimat. Lepas tu ade 2 kedai dekat area jalan pudu, LH Creative Concept and 1 lagi xingat. Sebab nadia google ramai cakap murah. Mule2 we all pergi pudu dulu untuk cari kad bajet dalam rm400 untuk 1000 jemputan. Tapi tak banyak design untuk yang murah and ade extra cost. Lastly kitorang end up dengan kanda&dinda wedding cards dekat Puchong. Memang reasonable and banyak choices.




Yang penting memang kemas hasil kerje they all. Korang pon boley tempah online je.




 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Grand Opening Promessa Boutique

Selamat pagi,

Minggu ni takde ape yang menarik, just semalam nadia pergi join Grand Opening Promessa Boutique dekat Kuantan ni je. Tapi yang menariknye grand opening dorang, dorang invite artis sebagai VVIP...Jeng jeng jeng sape artis tu eh....hehehehe...VVIP tu Uqasha Senrose and Shafiq Kyle. Kemain lagi kannn...Perasmian supposedly start pukul 12, but they all dtg lambat pukul 1. Just sempat amik pic Uqasha and Shafiq, tapi nadia tak bergambar bersama pon. Tak suke bersesak ngan orang ramai just nak amik pic. hehehe





Okey Promessa Boutique ni owner die joint venture bersama guru dan bekas anak murid. So they all decide nak bukak vendor concept butik. So, pada korang orang kuantan yang rase nak buat bisnes, boley la letak barang korang dekat sane. Just bayar rental je.  Apepun butik die memang menarik dan strategik sebab letak tengah bandar. Setakat ni my fevret butik vendor di kuantan ni  ialah Itsmeyousboutique and Promessa Boutique. Korang pulak camne? hehehe

Instagram: Promessa_Boutique
Location: No A-141 Jalan Tun Ismail (Next to Secret Recipe)

 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Sunday, February 22, 2015

Teaser Prewedding Save the Date


Just a teaser my prewedding. Full picture prewedding still xsiap lagi dari photographer. Haishhh lmbtnyelaaa nak siap. Iolsss da tak sabar nak tengok pic..hehehe ni da dekat 2 minggu da after photoshoot. Lagi 3 weeks lagi I will be married.. hehehe...Save the date okey...
 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Saturday, February 21, 2015

KColly memang membantu

Setelah sekian lame takde update banyak-banyak kan, so today hari update sedunia bg aku...hahahaha...takde keje and bosan sebenarnye. Setiap hari asik pandang je laptop. Niat hati memang nak berblog tapi malas nak on laptop and sebagainye. Harini kuatkan semangat on jugak laptop and start menaip. Memang banyak sangat mende nak share...akhirnye dapat jugak sharing. Ok so nadia nak citer harini, tentang KColly yang jadik trend skang. Yang pasti ni bukan paid review ke ape. Ni sendiri pakai punye review. hahaha


Dalam bulan lepas, Januari nadia start pakai produk bio essence yang sembur-sembur tu. Ni disebabkan pengaruh kawan nadia la ni. Tapi tengok cine-cine kat ofis nadia pon pakai, katenye untuk kesegaran wajah. macam dalam cite korea pon ade. Tapi bile nadia pakai dalam seminggu macam tu, kulit nadia jadi sangat kering. semacam tegang je dekat tepi mulut. then, nadia refer dekat kakak ofis, die cakap teruskan pakai sebab kulit nadia tengah nak tukar kulit baru. so, nadia pakai sampai 2 minggu still menggelupas tepi bibir, rase kering dan tegang. then terus nadia stop, dan buat conclusion kulit nadia memang tak sesuai dgn produk ni. Kulit nadia jugak jadi macam kusam even hari first pakai nadia rse kulit macam glowing. tp lepas 2 minggu macam kusam pulak. hehehe. then tetibe cari pulak produk yang sesuai untuk bg kulit nampak berseri, google2 akhirnye try la KColly. 


Nadia jugak consult dengan cina tmpt nadia...Die suh nadia pakai mask sebab nak bagi moisturize balik kulit nadia. Nadia follow cakap die pergi watson atau sasa cari mask. nadia pon beli la dalam 2 paket. Memang best sangat nadia pakai seminggu 2 kli. kulit rase lembut sangat. if korang nak beli, better yang paket and brand pink. yang biru tu nadia rase kureng sikit. Beli pink tau sebab best sangat pakai yang tu. Harge dalam rm5 cmtu. Nadia recycle pakai 2 kli 1 paket tu. 


Then, yang KColly memang sesuai dengan kulit nadia. Die meratakan balik warne kulit nadia. Yang penting rase glowing and putih kan kulit, Even untuk nampak putih terus memang takla. Tapi kite sndri pakai, kite nampak perubahan tu. Kulit muke pon rse lembut and anjal je. Yang penting konsisiten minum air putih byk2 dan jgn minum kafein and air gas. Pastikan yang original bile korg beli, nty xde kesan pulak if beli yang bukan ori. Rase die manis sebab nadia makan terus masuk mulut...hehehe.

Seminggu lepas makan


 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

DIY Pelamin Tunang

Okey so nak citer pulak pasal pelamin tunang. Actually pelamin pon nadia diy sendiri sebab nak save bajet. Even diy pon, nadia suke nak nampak cntik. hehehe...So, nadia just sewe brg-brg pelamin dekat Kuantan DIY Pelamin only cost me rm130. Just nadia ade add on brg nadia sendiri utk tmbh cantik lg...hehehe. It really worth for my bajet okey. Yang penting puas hati dapat buat sendiri. Korang B2B yang area Kuantan kalo nak sewe, boley la sewe dekat Kuantan DIY Pelamin....(klik je)....Korang pon boley sewe loose items juge.

Ni la pelamin DIY nadia.


Yang nadia tambah 2 meja untuk bunga pink, pasu dan bunga pink, 2 board yang ade bunga-bunga, dan yang bawah ni sebagai penambah seri....hehehe. Idea untuk buat yang ni bile nadia sajer google untuk cari idea pelamin...its wrap....hehehe



 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

DIY bunga tangan tunang

Good Morning.

Harini just nak review bunga tangan time nadia tunang aritu. Nadia just diy je guna fake flowers. Semuanya nadia google. Ade banyak cara nak buat, tapi nadia pilih yang gune gabus untuk pemegang bunge tangan. Sebab bile gune gabus, die nampak lebih cantek untuk lilit dengan reben dan nampak lebih firm time kite nk pegang. Okey so macam mane nak buat, korang boley refer kat blog ni, Intannorazam. Memang bergune sangat bagi B2B yang nak tunang or kawin nanti. Yang penting jimat....hehehe...Macam nadia tema tunang aritu soft pink, so bunge nadia pilih color yang vibrant sikit la....korang kene pandai-pandai la matchkan warne dengan tema korang...

So hasilnye akan jadi macam ni....Taraaaaa....






 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Tuesday, February 10, 2015

Lunch with Takoyaki!


Okey harini kite lunch dengan takoyaki je. Ni da masuk kali keempat bekas nadia beli and makan takoyaki homemade ni. hanya rm5 je sebekas ade 6 ketul. Kat mane nak dapat? dekat area kuantan ni jugak. Sekarang ni kat kuantan dah banyak butik-butik vendor. Semua barang and makanan sedap-sedap pon ade. Macam takoyaki ni nadia beli @thedreamboxx. Dekat @promessa_boutique @itsmeyousboutique pon ade jual jugak...hehehe...korang pergila tengok-tengok...

 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Wordless Wednesday!


 
Hehe selfie di hari rabu. Pakai blouse purple, seluar ofis, black circle squarescarf. Sapu lipstick sikit terus pegi keje. Arini pakai lawo-lawo sikit sebab nak edar kad kawen dekat budak ofis...hahaha.


 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

Thursday, February 5, 2015

Makan @ Zam Zam Arabic Restaurant

Selamat pagi korang,

 
Harini mood nak update datang. hehehe...Kali ni nak cite bab makan-makan. Okey nak cite last week nadia dapat bonus, terus plan nak belanja my family pergi makan. Plan nak bawak pergi kedai nasi arab yang baru bukak kat kuantan ni. Kedai ni dekat je dengan ofis nadia...Ayah nadia cakap kedai ni sedap sebab orang surau penah belanje dorang makan. So kali ni nadia ngan mak and adik nak try. hehehe. Tapi kali ni nadia amik set family makan RM 140 untuk 4-6 orang makan. Memang berbaloi amik set ni sebab kite boley rase semua.
 
 
 
Kat Zam Zam Arabic Restaurant ni jugak ade untuk wedding pakej. Means siap ade ballroom bagaila kalo korang nak kawen. Harge rm30 sekepale. Tapi memang grand la kann.
 
 
Restoran ni memang penuh orang makan time malam. Most yang datang orang melayu la. Servis pon okey sbb rami pekerje and makanan pon cepat sampai. Yang tak bestnye pekerje dorang rmi foreigner and bile kite nak order dorang tak reti ckp melayu, ckp English pon mcm antara paham and tak paham je...hehehe sabo jela....
 
 
 
So, dari segi makanan die memang okey and sedap. Nasi die pon memang da sedap...hehehe. So overall memang makanan die sedap. Korang pon boley try la...



 photo ju_zps80210f97.jpg



Photobucket

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...