Click! Click! Click

Saturday, April 16, 2016

Deco-deco Rumah Sewa!

Salam korang, lame rasenye dah tak menulis dekat sini. Macam macam mende nak cite sebenarnye. Tapi selalu takde mase nak bercerite. Nadia akan cube konsisten lepas ni, Insya Allah….So, sekarang ni Alhamdulillah nadia dah duduk umah sewa di Taman Pelangi Semenyih. Dari sini ke tempat keje Nadia di Bangi agak dekat. So senang Nadia nak berulang. Tapi disebabkan keje Nadia bukan setakat stay dekat office je. Kadang kadang kene kerja area KL. So, bile keje di KL kenela gerak dari umah pukul 6. Nasib laaa anak perantau….Kebiasaannyee kalo kerje dok ofis kol 7.30 or 7.45 baru keluar umah.





Orite, the main point is rumah yang nadia duduk sekarang quite besar juga. Ade 3 bilik and 2 bilik air. So far kitorang dah lengkapkan rumah dengan keperluan asas macam tv, peti ais, mesin basuh and tempat memasak. Rumah kitorang sesimple yang boley je sebab nye duduk pon berdue je. Setakat ni ade jugak survey untuk beli rumah sendiri. Tapi still tak kene dengan budget kitorang. Rumah sekarang kami duduk single storey and sewe setiap bulan RM680. Bagi nadia harge sewe ni sesuai dengan kemampuan kitorang. Yang best sebab dekat sini dekat dengan Tesco and kedai-kedai supaya senang untuk membeli barang-barang dapur. Pasar malam pulak setiap hari ahad.



So, kalo kitorang nak jalan-jalan hujung minggu pon kitorang prefer tempat yang dekat dengan rumah kami la macam IOI Mall City, Alamanda, Metropoint Kajang….Camtu jela…Nak pergi ke Mid Valley or Paradigm ke sebulan sekali boley laaa..hehehe…Tapi tempat yang suke jalan-jalan tengok mestila IKEA…Bagi nadia, IKEA the best choice untuk beli barang rumah sebab harge still our budget compare to Index Living Home and Home Pro. Tapi sofa rumah nadia, kitorang beli dekat Index Living Home. The price at that time RM399. So, kenapa bayar lebih…hehehe. Actually sebab nadia da tertarik dengan color merah. Tak tau kenapa at that time taksub dengan color merah, sampaikan carpet pon nk beli color merah. Bak kate kawan nadia ni sindrom bile orang dah kawen…tak tau la plak kan cmtu. Tapi end up carpet tu letak dalam bilik. Sebab tak match la tetibe sofa merah and carpet pon merah…hehehe. Meja makan kitorang beli yang kecik je sebab fikir nanti bile dah ade rumah sendiri baru beli yang besar. Kami beli di IKEA dengan harge RM269. Target lepas ni nak beli oven and mixer. Tak sabar nak baking-baking buat brownies kedut...




Orite sampai sini jela dulu cerite nadia. Nanti nadia sambung lagi yer. Bubye...hehehe


 photo ju_zps80210f97.jpg
Photobucket

1 comment:

  1. Hhi simple tapi cantik. suka tengok. rumah sy ni da penuh dengan barang-barang. tunggu masuk rumah baru nanti bawak yg nak shj. yg xnk campak buang !tp not bad. sgt ok harga rumah sewa tu. sebab landed houses kan???

    ReplyDelete

Klik, klik tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...